Společnost Mondi podpořila 22 projektů a rozdělila přes půl milionu korun

0
108

Štětí – Největší česká papírna Mondi Štětí již pošesté vyhlásila vítězné projekty dotačního programu Environmentální výzva. Ve výzvě orientované na ekologicky prospěšné projekty v okolí Štětí letos společnost vybrala 22 subjektů, mezi něž rozdělí 543 000 Kč.

Mezi žadateli je největší zájem o podporu v oblasti výsadby a revitalizace zeleně.  V minulém roce společnost prostřednictvím této výzvy podpořila 19 regionálních projektů.

Environmentální výzva společnosti Mondi Štětí se zaměřuje na projekty související s ochranou životního prostředí, ekologií, environmentálním vzděláváním nebo třeba úklidem a revitalizací zelených ploch v přilehlých obcích a městech. Výzva je součástí dotačního programu Patriot, v rámci něhož se štětský závod zaměřuje na podporu regionálních spolků, institucí a obcí v okolí 30 km od Štětí. Pomáhají například v Hoštce, Roudnici nad Labem, Mělníce, Litoměřicích a jejich spádových obcích.

„V Mondi Štětí se snažíme nejen o udržitelnou výrobu, ale i zkrášlování našeho okolí. Chceme, aby naši sousedé žili v příjemném, zdravém a zeleném prostředí. Právě proto je zde Environmentální výzva pro spolky, instituce i obce, které s naší podporou rozvíjí ekologické aktivity. Zájem o podporu programu Environmentální výzva se neustále zvyšuje a každý rok přibývá více realizací,“ říká Milena Hucanová, Manažerka komunikace společnosti Mondi Štětí.

Mezi podpořené projekty letošní Environmentální výzvy patří např. výsadba zeleně u multifunkčního hřiště v obci Želízy, zřízení naučné stezky Topůlkami v obci Radovesice, revitalizace školní zahrady pro MŠ Nové Kopisty, vybudování přírodní učebny pro MŠ Radovesice, rozvoj enviromentální výchovy ve školní družině ZŠ Lovosice, obnova aleje v Drahobuzi a mnoho dalších projektů – plný výčet podpořených organizací se dozvíte na webu www.zitmebavi.cz, kde najdete nejen kompletní přehled letošního ročníku Environmentální výzvy, ale i aktuální informace o dalších dílčích projektech programu Patriot.

Od začátku Environmentální výzvy bylo celkem podpořeno 128 projektů týkajících se životního prostředí, ekologie nebo ekologické výchovy.

- Naši partneři -
Předchozí článekNoc kostelů v Třebenicích bude plná hudby a zpěvu
Další článekROUDNICE N. L.: Nový fotbalový Turnaj základních škol vyhrála škola z Lovosic
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno