Pátek, 26 dubna, 2024
11 C
Litoměřice
DomůKulturaVýstava v nemocnici, aneb Co viděl B. Tošner z okna bytu...

Výstava v nemocnici, aneb Co viděl B. Tošner z okna bytu…

Litoměřice – „Abych je vyfotil, skrýval jsem se s aparátem v kuchyni za dveřmi!“ líčí mi nad jedním ze série snímků na své výstavě ve Fotogalerii Nemocnice Litoměřice místní amatérský fotograf Břetislav Tošner. Na obrázcích jsou plaché poštolky, které si před časem vyhlédly truhlík s kaktusy za oknem Tošnerova bytu v posledním patře paneláku.

„I přesto, že jsem byl za oknem, musel jsem být opatrný a nenápadný, abych obezřetné dravce nevyplašil. Příště už by nepřilétli. Dokonce to vypadalo, že by si tu založili hnízdo, ale to jsme nechtěli, bylo by to náročnější, asi bychom neutajili naši přítomnost a zničilo by to i naši kaktusovou skalku,“ říká s úsměvem Břeťa.

Zmíněná výstava, kterou nazval „Pohledy z okna“, však obsahuje i snímky mraků. Inspirovaly ho prý jejich tvary. Defilují mu denně před očima, v různých ročních dobách, v různém čase. Vidí v nich obrysy zvířat, ale i lidské tváře…

Je nasnadě, že za vystavenými snímky nemusel B.Tošner nikam jezdit, absolvovat dlouhé procházky či výšlapy. Stačilo mu pozorně se dívat z okna.

Jeho výstava v fotogalerii nemocnice je třetí za posledních pět let. Jak se mu povedla, můžete vidět až do konce června.

Autor: Miroslav Zimmer

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -