Středa, 24 dubna, 2024
3.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceDo Litoměřic přijede odborník na waldorfskou pedagogiku

Do Litoměřic přijede odborník na waldorfskou pedagogiku

Litoměřice – Tomáš Zuzák, vedoucí Waldorfského semináře Praha, přijal pozvání Svobodné základní školy a ve středu 8. června přijede do Litoměřic. Přijďte si do budovy školy v Jarošově ulici vyslechnout zajímavou přednášku s názvem „Waldorfská pedagogika v moderním světě.“ Povídání bude mít zhruba dvě hodiny.

Přednáška začíná v 16 hodin. V prostorách školy je zajištěno hlídání dětí.

Tomáš Zuzák studoval ve Švýcarsku, později vyučoval na waldorfské škole tamtéž. Od roku 1990 se významně podílí na rozvoji waldorfských škol v České republice. Pořádá seminární kurzy a přednášky a také publikuje.

Svobodná základní škola je první školou waldorfského typu v Ústeckém kraji. Začínala v roce 2015 v Terezíně, nyní sídlí v Třebušíně a v Litoměřicích. V Třebušíně se učí první stupeň školy, v Litoměřicích se učí děti druhého stupně. Aktuálně má škola dohromady zhruba 90 žáků.

Svobodná základní škola ctí individuální rozvoj dítěte a snaží se podporovat jeho vlohy a nadání. Škola vede děti ke svobodě, úctě a zodpovědnosti a rozvíjí jejich kritické myšlení. Škola ctí tradice a přirozené rytmy roku a hodně spolupracuje s rodiči.

Podrobnosti se dozvíte například ZDE.  

Svobodná základní škola je i NA FACEBOOKUZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -