Čtvrtek, 16 května, 2024
18.6 C
Litoměřice
DomůKulturaKoncertyBývalý jezuitský kostel v Litoměřicích přivítá Ludwiga van Beethovena

Bývalý jezuitský kostel v Litoměřicích přivítá Ludwiga van Beethovena

Litoměřice – V pátek 10. června o půl osmé večer bude bývalý jezuitský kostel Zvěstování Panny Marie v Litoměřicích hostit jeden z koncertů Hudebního festivalu Ludwiga van Beethovena, který se letos koná hned v několika městech Ústeckého kraje. Přijďte si poslechnout Dechové kvinteto 4+1.

Uslyšíte flétnu, hoboj, klarinet, lesní roh a fagot. Koncert, který bude mít v kostele zcela jedinečnou akustiku a stane se tak nevšedním zážitkem, se koná pod záštitou litoměřického starosty Ladislava Chlupáče a za finanční podpory města Litoměřice ve spolupráci se  Severočeskou galerií výtvarného umění Litoměřice.

Vstupné: 160,- Kč. Děti, studenti a senioři platí polovinu.

Po skončení koncertu (cca 21 hodin) bude kostel Zvěstování Panny Marie volně přístupný veřejnosti  v rámci celorepublikové „Noci kostelů.“

Hudební festival Ludwiga van Beethovena se letos koná už po sedmapadesáté. Začal 26. května zahajovacím koncertem v Teplicích, kde i 23. června skončí.

Festival byl založen v roce 1964 na počest pobytu tohoto skladatele v teplických lázních v letech 1811 a 1813. Festival vycházel z původních Dnů Ludwiga van Beethovena, které se konaly v Teplicích od roku 1951 v rámci Letní koncertní sezóny.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -