Pátek, 29 března, 2024
7.1 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceGastrocentrum Pohoda zve na žemlovku nebo na smažený hermelín

Gastrocentrum Pohoda zve na žemlovku nebo na smažený hermelín

Litoměřice – Těm, kterým se v létě nechce vařit nebo to nestíhají, nabízí řešení Gastrocentrum Pohoda v Litoměřicích. Ve městě provozuje tři jídelny, ve kterých se můžete naobědvat za 84,- Kč. Vaří se každý všední den, přičemž na výběr máte z pěti jídel.

V pondělí 6. června přijďte na segedínský guláš s knedlíkem nebo staročeskou sekaninu s bramborovou kaší. Bude i mexický guláš s dušenou rýží a stará dobrá česká klasika – bramborák s uzeninou. Zdravější jídlo tentokrát zastupuje ledový salát s tuňákem a vejcem. Polévku v pondělí dostanete hovězí zeleninovou s krupicí a vejci.

V úterý 7. června bude polévka čočková. Dále můžete přijít na koprovku s hovězím masem a knedlíkem nebo na rizoto z bulguru s kuřecím masem a zeleninou. Tahounem úterní nabídky je zdejší vyhlášená žemlovka s jablky a tvarohem. Pokud jste si dosud nevybrali, vsaďte na černohorský kuřecí řízek s bramborovou kaší. Zdravější jídla v úterý zastupuje salát s červenou rýží a tofu.

Ve středu 8. června bude k mání salát s červenou řepou a kozím sýrem a také kuře alá bažant s bramborovým knedlíkem a dušeným zelím. Své příznivce si určitě rychle najdou i pštrosí vejce s bramborovou kaší a novohradský vepřový plátek s těstovinou. Případně můžete zkusit bramborové vdolky se špenátem. Středeční polévka bude bramborová s kroupami.

Ve čtvrtek 9. června si nenechte ujít květákové placičky s cuketou a sýrem. Jako přílohu k nim dostanete brambory. Osloví určitě i sýrová omáčka s těstovinami. Dále se budou na Pohodě ve čtvrtek podávat konopišťské medailonky s dušenou  rýží.  Věčné dietáře určitě potěší salát s cizrnou, cherry rajčátky a sezamovými semínky. Nebo vsaďte na evergreen našich restaurací – kuřecí plátek s broskví a sýrem. Dostanete k němu bramborovou kaši. A budete-li mít chuť na polévku, ve čtvrtek je hovězí zeleninová s játrovými noky.

V pátek 10. června jsou tahounem nabídky domácí buchty a smažený hermelín s bramborem a tatarkou. Chutnat Vám bude určitě také vepřová kýta na smetaně s knedlíkem. Nezklamou ani čertovská jatýrka s rýží. A pokud o tom nejste přesvědčeni, třeba vezmete zavděk salátem se zelenými fazolemi a cottage sýrem. Páteční polévka je gulášová.

Jídelny Gastrocentra Pohoda najdete v litoměřické ulici Na Vinici 2244, Žižkova 2 nebo přímo na Mírovém náměstí – v průchodu vedle městského úřadu. Podrobnosti najdete TADY

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -