Sobota, 27 července, 2024
20.2 C
Litoměřice
DomůKulturaKinoZUŠka hrála v Máji pro školáky

ZUŠka hrála v Máji pro školáky

Litoměřice – Swing, lidovky, filmové melodie z pohádek, pop i rock zněly dnes dopoledne v litoměřickém kině Máj. Nikoli ovšem jako reprodukovaná hudba, ale naživo!

Na pódiu stáli kantoři i několik žáků ZUŠ, v hledišti zasedly děti z 1.stupně litoměřických základních škol.  Na zadku ale dlouho sedět nevydržely – „školní“ kapela totiž dokázala publikum nejen zaujmout a roztleskat, ale i pořádně rozpohybovat.

„Jsme v období zápisu a tak smyslem koncertu bylo ukázat, jak bohatou máme nabídku a na co všechno se děti – pokud se pro studium rozhodnou, mohou učit. Že to není jen klavír, ale i řada dalších nástrojů. Chtěli jsme je předvést individuálně i v týmové akci, tedy v kapele. A to se, myslím, mimořádně povedlo, chtěla bych kantorům i všem, co se na koncertu podíleli, moc poděkovat, “ uvedla ředitelka umělecké školy Dominika Valešková.

Několik set litoměřických školáků vítala muzika také v předsálí kina, tam se o pořádnou nálož swingu postarala kapela ZUŠ Junior Band se svým vedoucím Zdeňkem Růžičkou.

O čem muzikou viditelně natěšené děti diskutovaly, když opouštěly kinosál, nebylo těžké odposlechnout. „Chtěl bych umět na saxofon. A já na kytaru, jako ta holka! Mě by bavil pozoun, jak na něj troubil ten pán, co taky tak super zpíval,“  rozumovali žáčci. Posledně citovaný klučina mínil učitele Zdeňka Jelena, který rozpumpoval dětské publikum nejen svým nástrojem, ale i skvělou interpretací hitu Eltona Johna „I’m still standing.“.   Čtvrteční dopoledne s muzikanty ZUŠ bylo tou nejlepší propagací hudby i školy, kde se mladí mohou učit také dalším druhům umění –  oboru výtvarnému, dramatickému i tanečnímu.

Autor: Miroslav Zimmer

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -