Čtvrtek, 25 dubna, 2024
10.5 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceNeziskovým organizacím chybějí peníze na sociální služby

Neziskovým organizacím chybějí peníze na sociální služby

Litoměřice – Neziskovým organizacím zajišťujícím v Litoměřicích sociální služby chybějí finance. Od Ústeckého kraje dostaly výrazně méně než v předchozích letech. Méně však od státu dostal i kraj, který již avizoval, že v první řadě musí zajistit potřeby jím zřizovaných příspěvkových organizacích.

„Situaci kraje chápeme, ale budeme na hejtmana apelovat, aby se pokusil situaci řešit s ministerstvem sociálních věcí a zdravotnictví,“ uvedla vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví městského úřadu Renáta Jurková po skončení schůzky s litoměřickými poskytovateli sociálních služeb, jako jsou neziskové organizace Naděje, Diakonie, Farní charita, Diecézní charita, Sluníčko nebo Český červený kříž.

Potřeby pomoci si je vědomo i město Litoměřice. „Pomoci se budeme snažit všem. Ale v první řadě musíme zajistit, aby nadále v plném rozsahu fungovala zařízení poskytující lůžkovou péči,“ upozornil místostarosta Lukas Wünsch.

O vážnosti situace svědčí fakt, že například Charitě Litoměřice chybí pro letošní rok na provoz Domova pro seniory na Dómském pahorku sedm milionů korun.

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Eva Břeňová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -