Středa, 24 dubna, 2024
6.6 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiProjektový „Den Evropy“ na ZŠ Lingua Universal

Projektový „Den Evropy“ na ZŠ Lingua Universal

Litoměřice -V pondělí 9. května proběhl na Lingua Universal další, již v pořadí třetí v tomto školním roce, projektový den pod tematickým názvem „Den Evropy“. Naše jazyková škola se tak připojila k akcím ke Dni Evropy konaných v Litoměřicích.

Žáci 1. a 2. stupně navštívili celkem 10 stanovišť, na kterých plnili zábavné úkoly v časovém limitu 20 minut.

Bylo opravdu z čeho vybírat. Každá zastávka nabízela spoustu aktivit, kreativity, interakce, pohybový a hudební talent a především prověřila znalosti napříč evropskými státy. Menší žáci si například vyzkoušeli zabalit kufr na dovolenou s potřebnými a užitečnými věcmi, ale i vyselektovat objemné či zakázané předměty. Větší žáci mezitím reálně plánovali dovolenou pomocí tabletů, nejdříve si určili cílovou destinaci, poté rezervovali letenku a našli si hotel. Aby se na dovolené nenudili, nacházeli zajímavá místa, která by navštívila. Jiní se mezitím seznámili a vyzkoušeli polku, valčík nebo modernější makarenu.

Mnohá stanoviště měla jedno společné – prověřit zeměpisné znalosti všech žáků jako označení států a přiřazení hlavního města ve slepé mapě, určit vlajky jednotlivých zemí, zahrát si únikovou hru nebo přijít na to, pro jaký stát jsou typická tradiční jídla a produkty.

Projektový den se setkal s velkým ohlasem. Žáci si obohatili své znalosti, každý z nich si připomněl slova naší krásné české hymny a na závěr odešli se sladkou odměnou. Na tento den budeme s radostí vzpomínat a děkujeme organizátorům za nabitý a velmi pestrý program, který nás provázel celé dopoledne.

Napsala: Simona Škobisová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -