Pátek, 3 května, 2024
17.4 C
Litoměřice
DomůKulturaDivadloDivadlo ovládli tanečníci

Divadlo ovládli tanečníci

Litoměřice – Dvě veřejná představení v tomto týdnu obstarává v Máchově divadle litoměřická ZUŠ. Zatímco dnešní středeční večer připravuje její hudební obor, včerejšek patřil tanečníkům, tedy tanečnímu oboru.

Nabídka byla pestrá, v sedmnácti číslech se vystřídalo několik skupin a téměř osm desítek účinkujících – od začínajících až po pokročilé adepty oboru.

Diváci tleskali nejen vystupujícím, ale i nápaditým choreografiím,  např. v pásmech „Skrz“ nebo „Za čím nás to vlastně táhne“, zaujaly také kostýmy i rekvizity v číslech „Malý princ“, „Prší“, „Co se děje na obloze“, či v „Kuřátkách“. Mimochodem, v nich si roli kohouta zahrál jediný „nezuškový“ herec, totiž jeden z rodičů.  Závěr na pódiu patřil společné improvizaci na „Flesh Mob“. 

„Většinu vystoupení si tvořily děti samy, podpořily  jsme jejich kreativitu a samozřejmě přispěly radami. Chtěly jsme také, aby si naplno a před publikem vyzkoušely jevištní prostor, ale hlavně – aby tančily s láskou, radostí a zaujetím. Což se podařilo a příznivě projevilo také na jejich výkonech,“ vyjádřily spokojenost s večerem učitelky TO Petra Běláčová a Kateřina Kovaříková. Někteří z vystupujících mají za sebou úspěchy v okresním i krajském kole, tak třeba s pásmem „Dej mi své jméno“  získali stříbro v krajském kole. 

Autor: Miroslav Zimmer

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -