Pátek, 29 března, 2024
16.7 C
Litoměřice
DomůSportFotbalLitoměřicko zvítězilo v Modlanech

Litoměřicko zvítězilo v Modlanech

Modlany – V minulém kole zvládli litoměřičtí fotbalisté domácí gólovou přestřelku s Domoušicemi. Tentokrát se představili v Modlanech, kde je přivítal místní Baník.

První poločas přináší vyrovnanou bitvu. Po odehrané půlhodině posílá hosty do vedení parádní technickou střelou potvrzující jeho přehled David Šraga, ale čtyři minuty před odchodem na přestávku se daří vyrovnat Pavlu Verbířovi. To ovšem není zdaleka vše, protože si bere znovu slovo David Šraga, jenž vrací vedení na stranu papírového favorita. Brzy po přestávce přidává pojistku Jaroslav Suroviak a na litoměřické výhře nemůže nic změnit ani pokutový kop proměněný Pavlem Verbířem. Litoměřicku patří i po tomto kole čtvrtá příčka, ale bodově se dotáhlo na třetí Sokol Srbice.       

Ve čtvrté minutě nabíjí Frank z pravé strany na střed do vápna Šragovi, jehož nedůrazný pokus vytěsňuje gólman Trhlík nad břevno. V desáté minutě je za postranní čárou ošetřován Frank. Ve 12. minutě chytá Trhlík Novotného centr z pravé strany. V 15. minutě si pohlídal Botoš nepříjemný Verbířův pokus z hranice velkého vápna. V 18. minutě posílá Šraga z pravé strany míč před branku, kde ho nedokázal usměrnit do sítě Flégl. Ve 21. minutě vytěsňuje Trhlík u bližší tyče na roh Suroviakovu ránu z levé strany. Ve 22. minutě nahrazuje Hranička Franka. Ve 23. minutě vytahuje Trhlík na roh Šragovu bombu z dálky. Ve 27. minutě ukrývá Trhlík v rukavicích Šragův dlouhý centr. Ve 30. minutě rozehrává Šraga rohový kop z pravé strany na Grunerta jehož centr do vápna odvrací Dolejška hlavou k Novotnému, jehož pokus vyráží Trhlík nohou. Ve 32. minutě si Trhlík vychutnal dlouhý Šragův nákop. Ve 34. minutě nachází M. Marič za obranu nabíhajícího Šragu, jehož parádní oblouček zapadává přesně pod břevno. Ve 36. minutě odkopává v přerušené hře míč Brezovský a dostává žlutou kartu. Ve 37. minutě sráží Franc na roh Pocnerův pokus z levé strany. Ve 40. minutě hledá M. Marič dlouhým nákopem za obranu nabíhajícího Šragu, ale u míče byl jako první Trhlík. Ve 41. minutě nabíjí Kupka na pravou stranu Verbířovi, jehož povedená rána zaplouvá do bližšího horního rohu. Ve 44. minutě nachází M. Marič na pravé straně těsně před šestnáctkou Štagu, jehož rána se odráží nešťastně od Ludíka pod břevno. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 1:2. 

Ve 48. minutě přihrává M. Marič z pravé strany do vápna Suroviakovi a ten jeho nabídku zužitkoval. V 51. minutě nachází M. Marič dlouhým centrem za obranu naběhnutého Šragu, jehož technická střela bez přípravy končí na vrcholu ochranné sítě za brankou. V 57. minutě postrádá přesnost Verbířova hlavička ze záklonu. V 58. minutě rozehrává Šraga rohový kop z pravé strany k bližší tyči, ale Grunertova teč hlavou míjí tyč vzdálenější. V 65. minutě střídá Šlitr Brezovského. V 69. minutě odstupuje zraněný Flégl a na trávník vbíhá Rapavý. V 71. minutě se Trhlík zapotil se střelou Suroviaka. V 72. minutě nastřeluje vykopávající Botoš J. Vavrince, ale míč nemířil do sítě. V 73. minutě nahrazuje Kousal Kupku. V 76. minutě pálí zpoza šestnáctky hodně nepřesně Šlitr. V 77. minutě odstupují Suroviak s Pocnerem a na trávník vbíhají Zákravský s Vrzákem. V 80. minutě odkopává Trhlík míč před dobíhajícím Hraničkou. V 81. minutě střídá M. Doležal ml. J. Vavrince. V 85. minutě je Šraga lapen do ofsajdové pasti. V 86. minutě rozehrává Dolejška rohový kop z pravé strany a naskakující Zachardova hlavička trefuje Vrzákovu ruku. Sudí Jaroslav Oborník nařizuje pokutový kop. V 87. minutě si staví míč Verbíř, za jehož dobře umístěnou střelou se vrhá Botoš ke své levé tyči marně. V 90. minutě si vykoledoval Šraga žlutou kartu za bránění Šeborovi v rozehrávce přímého kopu. Nastavují se dvě minuty. Utkání končí a Litoměřicko si veze po výhře 2:3 z Modlan tři zasloužené body.    

SK Baník Modlany – FK Litoměřicko A   2:3 (1:2)

Branky: 41. Verbíř, 87. Verbíř (pen.) – 34. Šraga, 44. Šraga, 48. Suroviak. Rozhodčí: Jaroslav Oborník – Miroslav Sabo, Lukáš Vlk. ŽK: 36. Brezovský – 90. Šraga. Diváci: 70.

SK Baník Modlany: Trhlík – Franc, Šebor, Ludík, J. Dolejška – Sigmund – J. Vavrinec (81. M. Doležal ml.), Verbíř, Kupka (73. Kousal), Brezovský (65. Šlitr) – Zacharda.  Trenéři: Michal Doležal, Josef Hrneček, Zdeněk Rollinger.

FK Litoměřicko A: Botoš – M. Novotný, Janouš, Hájek, Pocner (77. Zákravský) – Suroviak (77. Vrzák), Grunert, M. Marič, Frank (22. Hranička) – Šraga – Flégl (69. Rapavý).  Trenéři: Štefan Knapík, Martin Krejza.

Autor: Václav Beneš

Kontakt na autora: vaclavbenes1@seznam.cz

Více sportovních článků si můžete přečíst ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -