Sobota, 27 dubna, 2024
8.6 C
Litoměřice
DomůKulturaHostem ZUŠ Open bude Magdaléna Kožená

Hostem ZUŠ Open bude Magdaléna Kožená

Litoměřice – Do Litoměřic zavítá v úterý 24.května světoznámá česká operní pěvkyně, mezzosopranistka Magdalena Kožená. Bude totiž hostem akce nazvané „Brána umění otevřená“, kterou pořádá litoměřická základní umělecká škola v rámci celostátního festivalu ZUŠ Open. Místem setkání bude zahrada a sál školy. Na akci se podílejí také ZUŠ Lovosice, Štětí a Žatec. 

Je nasnadě, že tématem bude především zpěv. Setkání začne o půl jedenácté, koncert s Magdalénou Koženou přijde na řadu v sále školy v 11 hodin, poté vystoupí jednotlivé pěvecké sbory a dopolední program ZUŠ Open uzavře na zahradě společný zpěv všech účastníků.

To však zdaleka není jediná akce školy v tomto období – s uvolněním opatření nabírají její aktivity pro veřejnost na obrátkách. Už 17.května se v Divadle K.H.Máchy představí mladí, kteří studují taneční obor. O den později vystoupí tamtéž žáci hudebního oboru. 27.května rovněž v 18 hodin naváže na jejich vystoupení v divadle unikátní koncert sestavený z vítězných skladeb celostátní skladatelské soutěžní přehlídky žáků ZUŠ.

Ve zmíněné soutěži měli svá „želízka v ohni“ i Litoměřičtí. Tereze Neužilové a Alžbětě Pallasové se je podařilo přetavit ve zlato. Publikum v Máchově divadle uslyší většinu ze dvou desítek vítězných skladeb v podání žáků a pedagogů litoměřické školy.

Text a foto: Miroslav Zimmer

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -