Neděle, 5 května, 2024
11.9 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiTina vyzpívala třetí místo v republice!

Tina vyzpívala třetí místo v republice!

Litoměřice – Vynikajícího úspěchu dosáhla o víkendu v republikové  soutěži žáků ZUŠ v sólovém a komorním zpěvu Tina Šredlová z Litoměřic.

Dívka, kterou učí Jana Červinková, získala ve své kategorii – v konkurenci sedmnácti nejlepších, třetí místo. Soutěž, která se konala v Turnově, se kvůli kovidové pauze uskutečnila místo po třech až po čtyřech letech. 

„Úspěchem bylo už to, že se Tince podařilo do celostátního  kola postoupit. Je to velmi talentovaná žákyně, která se vedle zpěvu věnuje i hře na zobcovou flétnu a úspěšně i tanci,“ říká o ní J. Červinková a dodává, že na turnovském úspěchu měla podíl i další učitelka ZUŠ Saša Pallasová, která v soutěži doprovázela Tinu na klavír.

Litoměřické zpěvačky slavily úspěchy na soutěžích i v minulých letech, např. v roce 2018 postoupily po výhře v krajském kole do „republiky“ M. Kirschnerová a D. Středová, soubor Daisies a duo K.Chalupová a A. Pachirová. 

Autor: Miroslav Zimmer

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -