Pátek, 26 dubna, 2024
15.3 C
Litoměřice
DomůKulturaDěti„Co se nevešlo do divadla...“

„Co se nevešlo do divadla…“

…aneb večer plný premiér. Tak na tenhle „titul“ lákali do Divadélka Minimax veřejnost mladí, kteří navštěvují literárně dramatický obor v litoměřické základní umělecké škole.

Navázali tak na svůj nedávný program v Máchově divadle, který nemohl být tak obsáhlý.  No a co tam tehdy neuplatnili, vešlo se ve středu do Minimaxu, vše v premiérách. Chronologicky: Hra „Výzva“, muzikálově pojaté „Nymfy“ a na závěr „Léto v Laponsku“, herecky nejnáročnější kus podle předlohy známé komediální hry P.Pýchy a J.Rudiše. Ta také neočekávaně vyzkoušela kreativitu mladých, když zhruba ve třetině hry vypadl zvuk (hudba).

„Pojedeme unplugged,“ zavelel herec a pedagog LDO v jedné osobě Pavel Vágai.  Dopadlo to dobře, soubor si s nastalou situací poradil, což publikum pochopilo a ocenilo. Závěrečný potlesk však patřil všem, co se na vydařeném večeru podíleli.

No a co se ještě do Minimaxu vešlo, byla gratulace a květiny od mladých herců právě pro zmíněného kantora – v předvečer Pavlových 42.narozenin.

Autor: Miroslav Zimmer

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -