Čtvrtek, 28 března, 2024
10.2 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiHody, hody... aneb pomlázka, která nebolela, ale bavila!

Hody, hody… aneb pomlázka, která nebolela, ale bavila!

Litoměřice – Spomlázkou‘ zavítali v úterý večer do Divadla K. H. Máchy dramaťáci z litoměřické ZUŠ. Nazvali ji „Hody, hody do divadla…“ a upletli ji důkladně! Určitě nebolela, naopak bavila!

Program s jedenácti čísly sestával z přednesu, skečů i ukázek her, které žáci s pedagogy připravují a „pilují.“ Na prknech, jež znamenají svět, se vystřídali děti z přípravky i ostřílenější mladí herci. Vrcholem programu byly ukázky z náročných představení, např. z Gogolova „Revizora“, či z komedie P.Pýchy a J.Rudiše „Léto v Laponsku“. Výkony mladých herců ocenili diváci potleskem.

Pavel Vágai, učitel literárně dramatického oboru: „Chtěli jsme, aby si co nejvíc dětí vyzkoušelo naživo před publikem vše, co se za delší dobu naučily a aby to nezůstalo jen v „laboratoři“ školy. Myslím, že se večer vydařil.“

Dramaťáci chystají další program, který na úterní vystoupení naváže. Má příznačný název: „Co se nevešlo do divadla“ a uskuteční se v divadélku Minimax v areálu ZUŠ 27. dubna.

Autor: Miroslav Zimmer

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -