Pondělí, 29 dubna, 2024
24.2 C
Litoměřice
DomůSportFotbalLitoměřicko vybojovalo v domácím souboji s Žatcem důležitou těsnou výhru

Litoměřicko vybojovalo v domácím souboji s Žatcem důležitou těsnou výhru

Litoměřice – V minulém kole prohráli litoměřičtí fotbalisté celkem překvapivě na umělé trávě v Jirkově s o záchranu bojujícím Spartakem Perštejn. Tentokrát přivítali Žatec a určitě chtěli ukončit sérii dvou porážek a konečně zase bodovat.

Domácí se poměrně brzy ujímají vedení, ale po parádní střele Petra Klince z přímého kopu je srovnáno. Těsně před odchodem na přestávku vrací vedení na litoměřickou stranu po samostatném úniku Filip Frank. Po hodině hry přidává pojistku Petr Hranička, ale osm minut před koncem dává výsledku konečnou podobu střídající Petr Pinkr. Litoměřicko zůstává i po tomto kole na třetí příčce, o pouhý bod za druhým Sokolem Srbice. 

Ve druhé minutě nepřešel na levé straně ve vápně Vrzák přes Klepáčka. V páté minutě nabíjí Hynek na levou stranu Hassmanovi, jehož střelu z těsné blízkosti vyráží Botoš na roh. V sedmé minutě vysunuje Novotný na pravé straně Flégla a ten obstřeluje gólmana M. Klíče. V 11. minutě rozehrává Hynek přímý kop do vápna, ale Hofericova hlavička postrádá přesnost i razanci. V 17. minutě rozehrává Klinec přímý kop po faulu Hájka a jeho povedený pokus zaplouvá do levé šibenice, kam za ní plachtí Botoš marně. V 19. minutě chytá M. Klíč slabou Hraničkovu hlavičku z těsné blízkosti. Ve 24. minutě míří z levé strany z dálky nepřesně Hassman. Ve 29. minutě nachází M. Marič v malém vápně Šragu, jehož branka není uznána pro ofsajd. Ve 31. minutě rozehrává Hynek přímý kop z levé strany, ale Botoš jeho střílenou přihrávku vytěsňuje před naskakujícím Klepáčkem na roh. Ve 32. minutě rozehrává Hynek rohový kop z pravé strany k bližší tyči, odkud posílá Klinec míč odrazem od Franka k Čonkovi, jehož povedenou ránu vyráží Botoš pouze k P. Klíčovi, jehož gól není uznán pro ofsajd. Ve 33. minutě dostává žlutou kartu Hoferica, který brání Frankovi v rozehrání přímého kopu. Ve 35. minutě míjí těsně vzdálenější tyč Fléglův pokus z pravé strany z hranice velkého vápna. Ve 39. minutě vyfasoval žlutou kartu Hassman, jenž neudržel nervy na uzdě a pokřikoval na asistenta. Ve 43. minutě zastavuje Grunert nedovoleně unikajícího Hassmana a to pouze za cenu žluté karty. Ve 44. minutě vysunuje Šraga na pravé straně do samostatného úniku Franka, jenž ho zakončuje střelou přesně k bližší tyči. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 2:1. 

Ve 48. minutě se po Benešově faulu zvedá u středového kruhu z trávníku těžce Flégl. V 51. minutě pálí Hynek zpoza šestnáctky pánu bohu do oken. V 54. minutě je za koncovou čárou ošetřován Novotný. V 57. minutě střílí tísněný Vrzák zpoza šestnáctky příliš vysoko. V 59. minutě trefuje Klinec loktem Novotného a sudí Jiří Materna tasí žlutou kartu. V 62. minutě vyfasoval M. Marič žlutou kartu za faul na Hynka. V 63. minutě míří po centru z pravé strany nepřesně Klinec, který netrefuje míč ideálně. V 65. minutě sbírá Botoš míč před dobíhajícím Hassmanem. V 67. minutě nachází M. Maruč dlouhým centrem z levé strany ve vápně Šragu, jenž posouvá z pravé strany míč na střed, odkud ho uklízí ke vzdálenější tyči Hranička. V 70. minutě střídá Pinkr P. Klíče. V 71. minutě odstupují Frank s Vrzákem a na trávník vbíhají Suroviak s Durou. V 76. minutě střídá Škarda Kozlíka. V 78. minutě nahrazuje Pocner Hraničku. V 81. minutě centruje Hassman z levé strany od koncové čáry a míč propadlý ke vzdálenější tyči sbírá před pomalejším Pinkrem pohotový Botoš.

V 82. minutě vyráží Botoš Klincovu střelu z vápna, ale na Pinkrovu dorážku z pravé strany již zareagovat včas nestíhá. V 83. minutě střídá Rapavý M. Mariče. V 87. minutě si neodpustil nějakou poznámku Suroviak a hlavní rozhodčí ji oceňuje žlutou kartou. Nastavují se dvě minuty. V 91. minutě přehazuje Šraga z dálky hodně z branky vyběhnutého M. Klíče, ale jeho pokus míjí pravou tyčku. Utkání končí a Litoměřicko si může po výhře 3:2 konečně oddychnout, protože se mu podařilo utnout nepovedenou sérii dvou porážek v řadě.   


FK Litoměřicko A – FK Slavoj Žatec   3:2 (2:1)

Branky: 7. Flégl, 44. Frank, 67. Hranička – 17. Klinec, 82. Pinkr. Rozhodčí: Jiří Materna – Lukáš Mollinger, Martin Holly. ŽK: 43. Grunert, 62. M. Marič, 87. Suroviak – 33. Hoferica, 39. Hassman, 59. KlinecDiváci: 110. 

FK Litoměřicko A: Botoš – M. Novotný, Janouš, Grunert, Vrzák (71. Dura) – Hranička (78. Pocner), Hájek, M. Marič (83. Rapavý), Frank (71. Suroviak) – Šraga – Flégl.  Trenéři: Štefan Knapík, Martin Krejza.

FK Slavoj Žatec: M. Klíč – KlepáčekBeneš, Zmrhal, Kozlík (76. Škarda) – Hassman, Hynek, Hoferica, Čonka – Klinec, P. Klíč (70. Pinkr).  Trenér: Pavel Koutenský.

Autor: Václav Beneš

Kontakt na autora: vaclavbenes1@seznam.cz

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -