Čtvrtek, 25 dubna, 2024
4.7 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiU příležitosti „Dne mozku“ zažili žáci Lingua Universal projektový den

U příležitosti „Dne mozku“ zažili žáci Lingua Universal projektový den

Litoměřice – Na 11. března připadá mezinárodní Den mozku. Pod organizací p. ředitelky B. Ježkové proběhl celoškolní projekt zaměřený na logické a matematické myšlení žáků.

Tento den byl vybrán i z toho důvodu, že v budově školy probíhala rekonstrukce 3. patra, tudíž nebylo přístupné. Žáci a pedagogové se soustředili do 2. patra a v kmenových třídách byla umístěna jednotlivá stanoviště.

Poslední projektový den proběhl před dvěma roky, kdy děti neprocházely distanční výukou. Při organizaci se znovu navázalo na vytvoření skupin dětí z různých tříd 1. a 2. stupně tak, aby se upevňovaly vztahy a pomoc mezi všemi žáky školy. Nejstarší deváťáci jako vedoucí týmů pečují o mladší spolužáky – přecházejí s nimi po stanovištích, radí jim a pomáhají, v čem je potřeba.

Stanoviště obsahovala kvízy o mozku, hru Lodě, obří tangramy, sudoku, logické číselné řady, různé stupně obtížnosti origamů. Děti na časové ose řadily osobnosti s dohledáváním informací nebo si hrály s bee boty, jinde s robotem Mazy projížděly trasu.

Týmy sbíraly body za splněné úkoly a po návratu do školy 21. 3. byla nejlepší skupina odměněna.

Těžko říct, které stanoviště bylo zábavnější či náročnější, všichni se bavili a celé dopoledne před odchodem na jarní prázdniny si užili.

Autor: Irena Tvrzníková

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -