Nadační fond BigMAT pokračuje v pomoci na Ukrajině i na Litoměřicku

0
177

LITOMĚŘICE – Možná jste také podpořili aktivity Nadačního fond BigMAT Vráti a Lucky Baudlerových. Nadační fond několik let podporuje rodiny na Litoměřicku a zapojil se i do pomoci po řádění tornáda na Moravě i v Ústeckém kraji. Bylo tedy jasné, že se zapojí i do pomoci Ruskem ničené Ukrajiny a hlavně lidem utíkajícím před válkou. 

“Na Ukrajinu jsme vyrazili hned první dny války a postupně jsme se zorientovali v potřebách tamních obyvatel, jak věci dovézt nebo komu je dát. Zároveň jsme také vytvořili sbírky na Darujme, kam nám lidé přispěli už skoro půl milionu korun. Zatímco na Ukrajinu vozíme hlavně materiál, peníze chceme použít na pomoc tady v Litoměřicích,” přibližuje aktivity Nadačního fondu BigMAT Vratislav Baudler. 

Také díky nadšení manželů Baudlerových, se do pomoci zapojilo mnoho dalších organizací i jednotlivců. “Jak se na Ukrajinu  jezdilo každý víkend, bylo potřeba více aut a řidičů. Pomáhají sbory dobrovolných hasičů z okresu nebo také kluci ze Slavoje Litoměřice,” říká velitel litoměřických dobrovolných hasičů Martin Šimek, který několik cest na Ukrajinu také podnikl a zároveň požádal o pomoc další dobrovolné hasiče. Na Ukrajinu tak dokázali dostat desítky tun potřebného materiálu. 

Další pomoc je ale stále potřeba a nadační fond nezahálí. “Teď jsme vypravili další auto s vybavením pro zvířata do útulku za hranicemi, snažíme se pomoci se zapojením rodin do života ve městě. Teď děláme setkání na Hlinné, s pohádkou, procházkou po okolí a občerstvením. Na tržnici bude Den ukrajinské kultury a podporujeme i další aktivity,” říká Lucka Baudlerová. Lucka sama také do Užhorodu vyrazila a tamní ubytovnu také viděla. 

Nadační fond začíná už také poskytovat finanční prostředky ze sbírky na Darujme.cz. “Prvních 50.000,- půjde na podporu skautů na Mentaurově, kteří se snaží připravit bydlení pro prvních dvanáct lidí,” dodává Vráťa Baudler. Podpořit Nadační fond BigMAT můžete materiálně přímo ve stavebninách nebo finančně na probíhající sbírce.

- Naši partneři -
Předchozí článekLITOMĚŘICE: Poutní slavnost a záchrana jezuitského kostela
Další článekBonusová knížka je vzkazem turistům: Litoměřice se vyplatí

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno