Pátek, 26 dubna, 2024
5.9 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – Víkend je tu a spolu s ním i naše kulturní pozvánka, která bude opět doslova napěchovaná akcemi. Všude to totiž jede naplno. Co si vyberete, je jen na Vás. Vyrazit můžete třeba do litoměřického hradu na Velikonoční jarmark,  s dětmi na pohádku do divadla nebo na dopravní hřiště, které tuto sobotu zahajuje sezónu.

V sobotu 2. dubna začíná jezdit Oparenský expres. Jde o vlakové spojení Litoměřice horní nádraží – Lovosice – Chotiměř, vedoucí turisticky atraktivním Oparenským údolím. Linka T4, kterou provozuje na základě dohody s Ústeckým krajem společnost AŽD, bude jezdit o víkendech a svátcích. První vláček do Oparenského údolí jede z litoměřického nádraží v sobotu v 7.14 hodin. Více informací najdete TADY.

V litoměřickém gotickém hradu bude v sobotu od 10 hodin probíhat Velikonoční jarmark s bohatým doprovodným programem. Můžete se těšit na živou hudbu, o kterou se postarají žáci Základní umělecké školy Litoměřice i na pohádku pro děti. Samozřejmostí je spousta jarního a velikonočního zboží – od kraslic, až po výrobky s proutí a keramické dekorace. Podrobnosti najdete ZDE.

Litoměřické dopravní hřiště zahajuje sezónu v sobotu ve 14 hodin. Na děti a rodiče čekají dvě hodiny zábavy a soutěží (nejen) s dopravní tématikou. Určitě přijďte, vstupné je ZDARMA. Více informací najdete ZDE.

Můžete se jít také s dětmi projít na Střelecký ostrov a hledat velikonoční vajíčka. Pokud se Vám podaří vyluštit tajenku a zašlete ji SMS zprávou do Domu dětí a mládeže Rozmarýn, soutěžíte automaticky o sladkou velikonoční výslužku. Soutěž končí v neděli 3. dubna v 17 hodin. Více informací ZDE.

V neděli 3. dubna vezměte děti na divadelní přestavení. V Lovosicích bude hrát Sváťovo dividlo od 10 hodin pohádku MÍŠA KULIČKA. Pohádka se bude hrát v LOVO Divadle v Centru kultury Lovoš.

V Kulturním domě Říp v Roudnici nad Labem bude od 16 hodin hrát pražské Divadlo Kampa pohádku podle knihy Astrid Lindgrenové – Ronja, dcera loupežníka. Podrobnosti jsou ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -