Sobota, 27 července, 2024
19.4 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceŠtětíŠTĚTÍ: SK Štětí –SK Český Brod

ŠTĚTÍ: SK Štětí –SK Český Brod

video: SK Štětí –SK Český Brod 2:1(0:0)  18. kolo 26.3.2022

   Na úvod zápasu 18. kola divizní soutěže dospělých hraného v sobotu 26. března mezi domácím SK Štětí a SK Český Brod uctili hráči a diváci minutou tichu památku Miroslavu Pačesovi, který před 14 dny zemřel ve věku nedožitých 70 let. Bývalý hráč Sepapu Štětí, který měl velkou zásluhu na úspěších štětského fotbalu v 70. letech minulého století v podobě postu z I. A třídy až do divize.

    Pak už se začalo utkání 2 mužstev čekajících na 1. jarní vítězství. Hosté pod vedením bývalého reprezentanta a hráče Sparty Praha Martina Frýdka nastoupili v modrých dresech. (3:08) Už ve 4. minutě se k hlavičce dostal po rohu Pavel Fary, ale moc klidu neměl a míč do sítě Českého Brodu nespadl. (6:02) Stejný hráč byl i odesilatelem přesného centru před branku, kde se objevil Rudolf Slanička, ale balón poslal do hvězdných výšek. (10:12) Diváci se nenudili a už v 11. minutě se mohl za hlavu chytat Ondřej Kejha, který zívající branku Štětí po volném přímém kopu minul. (23:47) I další možnost měl Český Brod, ale střela z otočky xxx nakonec velké starosti domácím nenadělala.(36:41) Štětí v 1. poločase kopalo i několik rohů, ale všechny dopadly tak jako ten Muamera Mešiče. Odkopem do bezpečí. (40:41) V závěru 1. dějství hosté ještě pěkně zakombinovali, ale do finále akci nedotáhli. (50:26) Do 2. poločasu se domácí nadechli k aktivnější hře dopředu a v 51. minutě byli odměněni. Jiří Vokoun sebral míč Ondřeji Kejhovi a Romanu Přibylovi v brance nezbývalo nic jiného než faulovat ve vlastním pokutovém území a věřit, že Muamer Mešič penaltu nepromění. (51:28) To se ale nestalo. Brankáře poslal na druhou stranu a domácí se ujali vedení 1:0. (57:28) Lahůdkou pro Václava Sailera v brance Štětí byl volný přímý kop po necelé hodině hry.  (72:50) Zvýšit náskok chtěli domácí v 73. minutě, ale Rudolf Slanička na nabíhajícího Jiřího Neumana míč nedostal. (83:43) To už hodiny pomalu začínaly odbíjet poslední pětiminutovku, když to byl opět Jiří Vokoun, který byl poslán nedovoleně Ondřejem Kejhou na zem v pokutovém území a na řadu přišla 2. penalta utkání. (84:52) Odvahu ke druhé exekuci pokutového kopu neztratil Muamer Mešiš a poslal Štětí do vedení 2:0. (88:43)  Kdo si myslel, že je rozhodnuto, tak se mýlil. Drama mělo pokračování minutu před koncem, kdy se po volném přímém kopu odrazil míč do branky od Daniela Poběrežského na 1:2.  (92:03) Následovalo 3. minutové nastavení, které domácí takticky zvládli a mohli slavit první jarní výhru.

     V tabulce se toho tolik nezměnilo. Na čele zůstává FK Baník Most-Souš s 39 body, bod před FK Neratovicemi Byškovicemi. Ve vzájemném utkání v tomto kole v Neratovicích se rozešly smírně 1:1. SK Štětí je v klidném středu tabulky s 26 body na 10. místě.  Na posledním místě je se 3 body TJ Tatran Rakovník a nad ním trojice mužstev v těsném bodovém rozmezí od 13. do 15. místa. SK Slaný, FK Ostrov, MFK Dobříš.

     Za týden 2. dubna jede Štětí na hřiště zachraňujícího se Ostrova, kde je výkop v 16:30. Odjezd autobusu 13:00. Domácí utkání je na programu 9. dubna, kdy do Štětí přijede mužstvo z hlavního města FK Meteor Praha. Začátek 10:15.

Branky: Muamer Mešič 2 (obě z penalty)

Sestava: Václav Sailer-Pave Fary ( 24. Ondřej Černý), Michal Obrtlík, Petr Kovařík-David

                Čada, Muamer Mešič, Patrik Škoda ( 46. Jiří Neuman), David Mencl (81. Jakub

                Janovský)-Rudolf Slanička, Jiří Vokoun (88. Filip Turek)

Připraveni: Tomáš Belák, Jakub Janovský, Michal Vondrka

Trenér: Josef Jarolím  Vedoucí: David Lisec

Rozhodčí: Michal Mrkáček-Michal Milner, Jan Všetečka

Delegát: Milan Košťál   Hlavní pořadatel: Václav Švancar

130 diváků

Autor: Milan Plíšek, SK Štětí

- Naši partneři -
Zuzana Ransdorfová
Zuzana Ransdorfová
Reportérka a kameramanka KTV Štětí. Střih reportáží ze Štětska.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -