Pátek, 29 března, 2024
16.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoDestinační agentura zve tentokrát na Hazmburk

Destinační agentura zve tentokrát na Hazmburk

Litoměřicko – Pokud je za královnu Českého středohoří považována Milešovka, tak za krále musí být zákonitě považován Hazmburk. Zřícenina gotického hradu je viditelná už zdaleka. V březnu je hrad otevřen od úterý do neděle, od 10 do 16 hodin.

Na výlet se můžete vydat z obce Klapý odkud vás z parkoviště povede nejdříve žlutá a později pak červená turistická značka.

Pokud se na hrad vypravíte, určitě si na vyjděte na věž,  protože se vám z jejího vrcholu naskytne nejen báječný rozhled na město Libochovice, ale i na celé dolní Polabí a Poohří v dáli s bájnou horou Říp a také i na úchvatné panorama Českého středohoří.

Při dobré viditelnosti spatříte v dálce na severovýchodě vysílač na Ještědu, a pokud bude vidět ještě lépe, zahlédnete za Ještědem i Krkonoše. Na hrad Hazmburk se lze vypravit ze tří stran – z Libochovic, ze Slatiny a z obce Klapý.

Bílá věž s cimbuřím, která vévodí hornímu hradu a je volně přístupná, měří 26 metrů.

Tip na výlet pro Vás připravila Destinační agentura České středohoří.

Další turistické tipy najdete na facebooku – sledujte ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -