Čtvrtek, 28 března, 2024
7.3 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiSvobodná základní škola zve na Den otevřených dveří

Svobodná základní škola zve na Den otevřených dveří

Litoměřicko – Pro rodiče budoucích prvňáčků, pro rodiče dětí, které příští rok nastupují na druhý stupeň i pro ty, které zajímá, jaké jsou aktuálně možnosti vzdělávání. Svobodná základní škola, jediná škola waldorfského typu v Ústeckém kraji, pořádá ve středu 23. března Den otevřených dveří. Do školy se můžete přijít podívat v době od 14 do 17 hodin.

Můžete si prohlédnout prostory školy a školní družiny a zeptat se na vše, co Vás zajímá. Pokud se nahlásíte předem na e-mailu zastupce@svobodnazs.cz, je možné i navštívit výuku.

Svobodná základní škola začínala v Terezíně a nyní sídlí v Třebušíně, číslo popisné 115. Druhý stupeň se učí v Litoměřicích, v Jarošově ulici.

Svobodná základní škola vede děti ke svobodě, úctě a odpovědnosti. Nástrojem učení je umění a vlastní zkoumání. Cizí jazyky se na škole vyučují už od první třídy. Škola ctí tradice a přirozené rytmy roku, pořádá exkurze a výlety a spolupracuje s řadou organizací. Samozřejmostí jsou výukové programy v přírodě a důraz na ekologickou výchovu.  Rodiče jsou aktivně zapojováni do provozu školy. Funguje i školní družina a školní klub.

Další výjimečnost Svobodné základní školy je v tom, že kromě vědomostí klade důraz i na ruční práce, hudbu a řemeslo. Škola se řídí tím, co je pro člověka v dané etapě života nejpotřebnější a snaží se děti systematicky a komplexně rozvíjet, a podporovat přitom individualitu každého žáka.

Více o tom se dozvíte v reportáži, která je ZDE.

Více o škole si můžete přečíst TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -