Úterý, 16 dubna, 2024
5.6 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoVydejte se na jarní procházku Českým středohořím. Provede Vás botanička

Vydejte se na jarní procházku Českým středohořím. Provede Vás botanička

Litoměřice – Víte, že České středohoří je mimo jiné také domovem několika druhů konikleců? Čedičové skalní stěny Holého vrchu a Hradiště kdysi dokonce pokrývaly doslova modrofialové koberce. Agentura ochrany přírody a krajiny pořádá poslední  březnovou sobotu – 26. 3. – terénní přírodovědnou procházku s botaničkou Kateřinou Tremlovou. Přijďte! Sraz zájemců je v 10 hodin na návsi obce Hlinná.

Kateřina Tremlová vám přiblíží nejen přírodu obou vrcholů, ale i způsoby péče o ni. Také vás seznámí se záchranným programem, který se realizuje pro kriticky ohrožený koniklec otevřený.

Exkurze se koná v rámci doprovodného programu k výstavě „Nejkrásnějším pohořím s přírodovědcem Janem Šimrem.“

Ta je k vidění do 27. března v Muzeu města Ústí nad Labem. Jan Šimr byl přírodovědec, který pečlivě studoval krajinu Českého středohoří, dokumentoval nejcennější lokality a upozorňoval na necitlivé zacházení s přírodou. Zasloužil se o ochranu některých lokalit nebo stromů.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -