Středa, 24 dubna, 2024
6.6 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřicePorodníci v litoměřické nemocnici na svět dětem maminek z Ukrajiny

Porodníci v litoměřické nemocnici na svět dětem maminek z Ukrajiny

Litoměřice – V nemocnicích Krajské zdravotní, a.s., ošetřuje personál i budoucí maminky z Ukrajiny, které do České republiky přicházejí v důsledků válečného konfliktu v řadách uprchlíků. Například na Gynekologicko-porodnickém oddělení Nemocnice Litoměřice, o.z., od počátku války na Ukrajině zdravotníci v ambulanci ošetřily dvě ukrajinské maminky.

Jedna z nich v úterý 15. března porodila a je proto v současné chvíli hospitalizována. Gynekologicko-porodnické oddělení litoměřické nemocnice také poskytlo humanitární pomoc v podobě hygienických vložek, inkontinenčních vložek a plen.

Zdravotnický personál podle slov primářky oddělení MUDr. Petry Hejtmánkové nabízí odbornou pomoc v gynekologických ambulancích dalším těhotným ženám z válkou zkoušené Ukrajiny. Lékaři a porodní asistentky jsou připraveni přivést v příjemném a klidném prostředí na svět další děti ukrajinských maminek a zajistit pro ně kvalitní potřebnou péči.

Toto je tisková zpráva Krajské zdravotní a. s.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -