Čtvrtek, 28 března, 2024
8.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceDo knihovny dorazily dětské knihy v ukrajinštině!

Do knihovny dorazily dětské knihy v ukrajinštině!

Litoměřice – Dobrých zpráv v této době není nikdy dost a zázraky se stále dějí. Přesvědčit se o tom mohla litoměřická Knihovna Karla Hynka Máchy. Navštívila ji totiž   Irina Kalinina – žena s velkým srdcem, která dříve přednášela na vysoké škole.

Teď denně pomáhá v ústeckém centru pro uprchlíky.

Irina reagovala na výzvu knihovny a do Litoměřic se přivezla dětské knihy v ukrajinštině. Zapojili se také její přátelé z Azerbajdžánu a Ukrajiny.

„Část knih putovala  přímo na ubytovnu, kde nyní ukrajinské rodiny bydlí, a část knih bude brzy k dispozici u nás v knihovně. Jednáme také o další spolupráci s paní Irinou. Díky patří i dalším dárcům, kteří na naši výzvu reagovali a přinesli knihy – například po svých dětech,“ uvedla litoměřická knihovna na sociálních sítích.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -