Sobota, 27 července, 2024
20.2 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceŠtětíUkrajinským uprchlíkům pomohou i ve Štětí

Ukrajinským uprchlíkům pomohou i ve Štětí

Štětí – Město Štětí se zapojilo do pomoci uprchlíkům z Ukrajiny. V pátek 4. 3. 2022 zasedal poprvé krizový štáb města Štětí, který se zabýval postupem a konkrétní pomocí lidem prchajícím z válečné zóny.

Město nabízí ubytovací kapacity v prostorách, které vlastní. Dále monitoruje soukromé iniciativy. Ke spolupráci v takovém případě oslovuje občany ve městě. „Vzhledem k jednotné evidenci uprchlíků ve městě žádáme všechny občany, kteří nabízí ubytovací kapacity pro uprchlíky z Ukrajiny, aby o této nabídce zároveň informovali i Odbor sociální věcí na Městském úřadu ve Štětí,“ uvedl starosta města Tomáš Ryšánek. „Tato evidence je důležitá pro případné řešení další pomoci,“ přidal starosta města Štětí.

Další základní, finanční a materiální pomoc se město snaží koordinovat s humanitárními a dobrovolnickými spolky. Schůzka zástupců s neziskovým sektorem i s pracovníky dalších státních institucí proběhla na půdě Městského úřadu ve Štětí v pondělí 7. 3. 2022.

Vedení města je v aktuální situaci i v intenzivním spojení i s praktickými lékaři ve Štětí, řeší se i výukový program v mateřských a základních školách. „Obvodní lékaři ve Štětí jsou ochotni přijímat uprchlíky po jejich zaregistrování u zdravotních pojišťoven,“ informoval Tomáš Ryšánek.

„Základní školy i Mateřská škola mají volné kapacity. Zájemci, kteří mají vyřízené potřebné doklady – víza – se mohou obracet přímo na jednotlivé školy nebo Odbor správy na Městském úřadu ve Štětí,“ řekl dále starosta Štětí. Důležité informace Město Štětí eviduje na svých webových stránkách pod odkazem – Pomoc Ukrajině.

„Pokud se občané rozhodnou pomoci, žádáme je, aby dodržovali stanovené postupy, především ty, které se týkají evidence. Informace naleznou na městských webových stránkách,“ dodal starosta města Tomáš Ryšánek.

Toto je tisková zpráva města Štětí.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -