Pátek, 29 března, 2024
5.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLovosiceV Evropě jsou lovosičtí gymnazisté jako doma

V Evropě jsou lovosičtí gymnazisté jako doma

Lovosice – V pořadí již třetí po sobě navazující, vždy dvouletou, mezinárodní spolupráci evropských středních škol v rámci programu ERASMUS+ v uplynulých dnech výjezdem šestičlenné skupiny do jihoitalské Neapole aktivně zahájilo lovosické gymnázium. 

Jeho studenti mají postupně nyní na programu prohlubující pracovní partnerství se svými vrstevníky ze španělského města Bullas, řecké Ierapetry, švédského Östersundu, portugalského Porta a italského San Giorgo a Cremano, když v rámci týdenních společných tzv. „mobilit“ se mladí lidé během dvou let setkávají postupně v každé účastnické zemi, městě a škole.

 Opakovaná účast v uvedeném programu ERASMUS+ je pro každou školu velmi prestižní záležitostí, na jejíž zdárnou realizaci čerpá lovosické gymnázium mj. i finanční granty z evropských unijních fondů. Jedná se o skvělou reklamu nejen školy a města, která výrazně přesahuje rámec Lovosic i Ústeckého kraje.

Autor: Marek Bušek

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -