Pátek, 29 března, 2024
3.8 C
Litoměřice
DomůZprávyRedakční zprávyUkrajině pomáhá také Úštěk, uprchlíky ubytuje ve městě i v kempu

Ukrajině pomáhá také Úštěk, uprchlíky ubytuje ve městě i v kempu

Úštěk – Také město Úštěk ostře odsuzuje ruskou invazi na Ukrajině a snaží se všemožně pomoci. Starosta města Jan Mazíni včera jednal s několika ukrajinskými muži, kteří aktuálně pracují v Čechách a v tuto chvíli jsou ubytováni v kempu. O své rodiny mají strach a chtějí  je přivézt do Úštěka.

Jedná se celkem o 10 rodin, které čítají 13 žen a 25 dětí. Ubytování nabídli sami občané a uprchlíky ubytovávají ve svých domech. Pokud dojde místo, k dispozici jsou uprchlíkům volné chatky u jezera Chmelař.

Pokud můžete s ubytováním uprchlíků pomoci (a jste z Úštěka nebo jeho místních částí), dejte o sobě vědět na e-mail.  diasnikova@mesto-ustek.cz. Platí to i pro tlumočníky a pro lidi, kteří jsou ochotni uprchlíkům poskytnout jakoukoliv pomoc.

Stále ještě probíhá sbírka humanitární pomoci, kterou v Úštěku organizuje Komunitní centrum Ba-vlnka. Telefonní číslo:702 178 284.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -