Sobota, 27 července, 2024
20.2 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLovosiceV Lovosicích dávejte i nadále parkovací lístek za přední sklo vozu

V Lovosicích dávejte i nadále parkovací lístek za přední sklo vozu

Lovosice – Koncem prosince byly v Lovosicích nainstalovány nové parkovací automaty, které nahradily původní zastaralé a dosluhující parkovací hodiny. Nové automaty umožňují řidičům provést platbu nejen mincemi, jako tomu bylo doposud, ale také platební kartou. Pro provedení platby je nově nutné zadat také registrační značku vozidla. Co ale zůstává, je povinnost umístit parkovací lístek viditelně za přední sklo vozidla.

V posledních dnech se stává, že řidiči parkování uhradí a lístek si schovají do peněženky nebo ho umístí pouze za stěrač. Městská policie pak lístek při kontrole nenajde a řidič obdrží upozornění pro podezření ze spáchání přestupku. Dochází tak k nedorozuměním a zbytečnému dohadování,“ uvedla paní Miluše Hudečková preventistka kriminality městské policie Lovosice, pověřená kontrolou stavu parkovacích automatů. „Informace o umístění dokladu o zaplacení za sklo vozidla, jsou uvedeny přímo na parkovacím lístku, ale stává se nám, že řidiči se mylně domnívají, že je u nás zaveden stejný systém jako v sousedních Litoměřicích, kde se v případě použití mobilní aplikace lístek za sklem nenechává,“ vysvětlila Hudečková.

V Lovosicích stojí první půl hodina parkování 10 Kč, každá další hodina pak 20 Kč. Uvedené ceny jsou platné v době pondělí až pátek od 8:00 do 16:00 hodin. Mimo tuto dobu je stání vozidel ve městě stále zdarma.

Parkování je zpoplatněno pouze v ulicích Osvoboditelů, 8. května a Václavské náměstí. Automaty jsou napájeny solárními panely bez nutnosti napojení na veřejnou rozvodnou síť. Komunikační nastavení je primárně v češtině, ale umožňuje přepnutí také na němčinu a angličtinu.o

Toto je tisková zpráva města Lovosice.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -