Pátek, 19 dubna, 2024
4.7 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiZUŠky už zase soutěží! V pondělí to bylo ve zpěvu, ve středu...

ZUŠky už zase soutěží! V pondělí to bylo ve zpěvu, ve středu zněly dechy

Litoměřice – Po nedávném multižánrovém koncertu v Máchově divadle přichází z litoměřické ZUŠky další pozitivní zpráva: po dvou letech se znovu rozběhly soutěže žáků základních uměleckých škol.

Už minulé pondělí se pod režijní taktovkou školy uskutečnilo okresní kolo v sólovém a komorním zpěvu, kterého se zúčastnilo 18 soutěžících. Šestičlenná porota poslala do krajského kola osm zpěváků ze ZUŠ Litoměřice a tři ze ZUŠ Roudnice.

Při středeční soutěži ve hře na dechové nástroje, opět v Litoměřicích, poměřilo své schopnosti 32 soutěžících. Postup do kraje si vybojovalo po šesti soutěžících z lovosické a roudnické ZUŠ, pořádající školu budou reprezentovat tři flétnistky.

Podle mínění porotců měla obě okresní kola i po nucené pauze pěknou úroveň, děti znaly skladby dobře, avšak po dlouhé absenci podobných klání si prý znovu potřebují upevnit soutěžní sebevědomí…

Text a foto: Miroslav Zimmer

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -