Pátek, 19 dubna, 2024
8 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – Okres Litoměřice má před sebou nefalšovaný masopustní víkend. Pokud si chcete užít dobré jídlo a skvělou zábavu, budete v sobotu i v neděli mít co dělat.  Masopust mají v Libochovanech, ve Štětí  a v Býčkovicích. A v Roudnici bude masopustní pohádka!

Býčkovický masopust  startuje v sobotu 26. února v 10.30 dopoledne. V centru obce – u obchodu – budou stánky s masopustními dobrotami. Od 13 hodin si můžete poslechnout živou muziku, kterou obstará DUO Vendys. Ve 14 hodin můžete soutěžit o kýtu z masopustního pašíka. Průvod masek projde Býčkovicemi okolo 15. hodiny. Více informací ZDE.

V Libochovanech začíná masopust tradičně u obecního úřadu – a to v sobotu ve 14 hodin. Po návratu průvodu masek do dvora úřadu začnou vepřové hody a masopustní veselice s kapelou CAMNA. Masopust pořádá obec za pomoci a podpory dobrovolníků.

Ve Štětí bude MASOPUST probíhat v sobotu na Novém náměstí. A startuje už v 10 dopoledne, kdy začnou farmářské trhy a prodej masopustních dobrot.  Průvod masek půjde odpoledne ze Stračí do Štětí. K tomu všemu zahraje kapela NEŠLAPETO. Podrobnosti najdete ZDE.

V Roudnici se v sobotu koná karneval pro děti. V roudnickém Kulturním domě Říp ho pro děti zajistí Divadlo Hnedle Vedle. Ve dvouhodinovém programu bude i spousta soutěží o ceny. Lístky se dají pořídit ZDE.

V neděli jste zváni do Třebenic. Od 9 hodin se zde bude konat Turnaj ve stolním tenisu. Soutěžit může kdokoliv od 10 let. Startovné se neplatí a pálku si můžete na místě půjčit zdarma. Více informací poskytne René Pospíšil – 604 265 520.

V Roudnici bude neděle patřit dětem, které můžete vzít na pohádku z produkce Divadla Kapsa Andělská hora. Představení se koná v Kulturním domě Říp od 10 hodin. Pohádka je určena hlavně těm nejmenším divákům a je celá o masopustních tradicích a o čekání na jaro. Podrobnosti najdete TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -