Pátek, 3 května, 2024
15.3 C
Litoměřice
DomůKulturaLOVO Galerie vystaví méně známé obrazy Jiřího Novosada

LOVO Galerie vystaví méně známé obrazy Jiřího Novosada

Lovosice – Galerie v přízemí Centra kultury Lovoš v Lovosicích zve Vás a Vaše přátele na slavnostní zahájení výstavy obrazů akademického malíře Jiřího Novosada. Vernisáž proběhne už tento čtvrtek 24. února v 17 hodin. Expozice nese název „Ve městě“ a představí méně známá Novosadova díla a obrazy ze soukromých sbírek.

Jiří Novosad se narodil v roce 1949 v Ústí nad Labem, od roku 1955 žil v Lovosicích. V roce 1978 se z něj stal malíř na volné noze. Vystavoval po celé republice i v zahraničí. Replika jeho obrazu je umístěna ve vestibulu městského úřadu a v Základní škole Antonína Baráka je Novosadův obraz Antonína Baráka.

Jiří Novosad zemřel v pátek 29. září 2006 ve věku 57 let a je pohřben na lovosickém hřbitově.

Výstava Novosadových obrazů v LOVO Galerii ukáže, jak bravurně Novosad dokázal zachytit běžný život – v čekárnách na nádraží, v ulicích i na autobusových zastávkách. Výstava bude v LOVO Galerii až do 22. dubna.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -