„Multižánry“ se vrátily do divadla… po dvou letech!

0
129

Litoměřice – Po dvouleté pauze se do Máchova divadla vrátil „Multižánrový koncert“ litoměřické ZUŠ. Škola tak navázala na pandemií přerušenou tradici těchto veřejných koncertů, které se svými žáky pořádala každoročně v tomto období. A dá se říci, že návrat to byl úspěšný.

Ve třiadvaceti číslech programu zněla hudba napříč žánry – od klasiky až po  rock a jazz, a to v různém nástrojovém obsazení a v podání několika desítek sólistů i dvou souborů. Mladí muzikanti podali velmi dobré výkony a přesvědčili, že se i během nucené koncertní pauzy pod vedením svých učitelů ve hře zdokonalili.

 Na koncertu mj. předvedla vlastní klavírní skladbu  „Propast“ Adéla Hyšplerová (žákyně uč. Alexandry Pallasové). Uspěla s ní na nedávné celostátní soutěžní přehlídce skladby žáků ZUŠ. Příští veřejný koncert chystá umělecká škola na březen,  tentokrát se v Litoměřicích představí její kantoři.

Autor: Miroslav Zimmer

- Naši partneři -
Předchozí článekPamátník Terezín po čtyřech letech zdražuje vstupné
Další článekLITOMĚŘICE: Do Pokratic se sjeli šipkaři z celé republiky
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno