Čtvrtek, 25 dubna, 2024
4.3 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceRoudnice nad LabemRekonstrukce roudnického nádraží uzavře druhé nástupiště

Rekonstrukce roudnického nádraží uzavře druhé nástupiště

Roudnice nad Labem – Rekonstrukce roudnické železniční stanice pokračuje další etapou. Ve středu 16. února bude zahájena přestavba ostrovního nástupiště. V časných ranních hodinách proto dojde k zahájení plánované výluky, kdy všechny vlaky budou až do června odjíždět z nástupiště č. 1, přístupného z horního vestibulu výpravní budovy.

V závěru minulého roku práce v roudnické železniční stanici omezily provoz na prvním nástupišti. Po usazení kolejí a jeho opětovném zpřístupnění nemusí být cestujícím viditelná výraznější změna. Byly však např. dokončeny tři důležité příčné překopy se šachtami pro kabeláž, uloženými až ve čtyřmetrové hloubce. Vše je tak připraveno na zahájení návazných prací na rekonstrukci nástupiště a jeho propojení s výpravní budovou.

Realizační firmu Chládek & Tintěra, a. s. nyní od poloviny února čeká zahájení oprav ostrovní části. Na rozdíl od konce minulé sezóny se tak omezení dotknou druhé poloviny kolejiště. 

„16. února 2022 v časných ranních hodinách bude zahájena plánovaná výluka části kolejiště přiléhající k řece Labi v železniční stanici Roudnice nad Labem. Z důvodu rekonstrukce nástupiště a kolejí  bude uzavřen podchod na ostrovní nástupiště č. 2. Pro cestující to znamená, že všechny vlaky ve všech směrech budou odjíždět z nástupiště č. 1, přístupného z horního vestibulu výpravní budovy. Tento stav potrvá do poloviny června. Se zavedením náhradní autobusové dopravy není uvažováno,“ uvedl za zhotovitele stavbyvedoucí Martin Počta, DiS.

V době výluky od 16. února se rezidenti v nejbližším okolí železnice budou muset obrnit trpělivostí. Po dobu dvou týdnů, v termínu 21./22. února – 6./7. března, si totiž práce na pažení mezi kolejemi pomocí technologie tzv. vibroberanění vyžádají kompletní uzávěru koridoru, kterou není možné provést při běžném denním provozu. Je tak pravděpodobné, že v čase 23:25 – 04:30 (v sobotu a neděli až do 5:00) bude narušován noční klid. Zhotovitel předpokládá, že k hlučným činnostem nevyužije veškeré dny, předem však děkuje za trpělivost.

Toto je tisková zpráva města Roudnice nad Labem.

Autor: Jan Vancl, tiskový mluvčí města

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -