Sobota, 18 května, 2024
12.3 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoDestinační agentura České středohoří Vás zve na Košťálov!

Destinační agentura České středohoří Vás zve na Košťálov!

Litoměřicko – Přemýšlíte, kam o víkendu vyrazit na procházku? Destinační agentura České středohoří přichází s dalším tipem na výlet. Tentokrát Vás zve na zříceninu hradu Košťálov.

Ke zřícenině Vás dovede červená turistická trasa z Třebenic. Na vrcholu vás čeká krásný výhled a pozůstatky hradu ze 14. století. Po výletě se můžete občerstvit v Čokolaterii Třebenice.

Hrad je o roku 1964 chráněn jako kulturní památka. První zmínka o hradu pochází z roku 1372 a stavitel ani jeho majitelé nejsou známí. V roce 1833 Košťálov přilákal i Karla Hynka Máchu. Ten si hrad nakreslil tužkou do skicáku hned dvakrát. Jednou zároveň s Třebenicem a hradem Skalkou, podruhé samostatně. Od vlakové stanice Třebenice město je to k na Košťálov něco přes tři kilometry.

Tip na výlet a krásné fotografie lokality Vám přinesla Destinační agentura České středohoří. Další tipy najdete ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -