Sobota, 20 dubna, 2024
3.6 C
Litoměřice
DomůKulturaPřijďte na představení knihy „Moje máma z Terezína“

Přijďte na představení knihy „Moje máma z Terezína“

Terezín – Mimořádně silný a mnoho let utajovaný příběh z terezínského ghetta – to je kniha „Moje máma z Terezína,“ kterou na sklonku loňského roku vydalo nakladatelství ZEĎ specializující se na pravdivé příběhy. Publikace zaznamenává pohnutý osud Hany Kleinové, která se do terezínského ghetta s rodinou dostala ve čtrnácti letech. Po válce z něj vyšla jako sirotek. Knížku její tvůrci v Terezíně představí v sobotu 5. února v 15 hodin v budově Vysoké školy aplikované psychologie. Na besedu jste srdečně zváni.

Osud Hany Kleinové vypátral její syn   František „Frank“ Frištenský až po její smrti, sama paní Kleinová o něm nikdy nemluvila. Odkrývání rodinné historie Frištenský věnoval několik let – pátral nejen v České republice, ale také v USA a v Izraeli. Podařilo se mu najít přeživší pamětníky i ženy, které jeho maminku v té době znaly. Ona sama svůj pobyt v Terezíně tajila a svému synovi tvrdila, že její rodiče zahynuli už před válkou.

Knížku s Františkem Frištenským sepsal Pavel Baroch, který ho na cestách doprovázel.

Na besedě si ji můžete rovnou zakoupit.

Všichni účastníci akce se musí prokázat dokladem o očkování nebo o prodělaném covidu. Vstupné dobrovolné, informace a rezervace poskytne Lukáš Lev na e-mailu lukas210@post.cz.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -