Neděle, 28 dubna, 2024
22.2 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřicePečujte v novém roce nejen o své zdraví, ale i o duši!

Pečujte v novém roce nejen o své zdraví, ale i o duši!

Litoměřice – Víte, že v Litoměřicích začíná série přednášek o duševním zdraví? Nový projekt pro všechny, kteří chtějí v novém roce pečovat nejen o své tělo, ale také o svoji duši, připravily zkušené terapeutky Helena Kotová a Kateřina Stibalová, které v Litoměřicích provozují soukromou praxi.

Cyklus na sebe navazujících přednášek Vám pomůže k duševní rovnováze a pohodě a dá Vám také praktické tipy, jak svou situaci řešit svépomocí.

Přednášky budou probíhat v prostoru Litohub v Litoměřicích. Litohub se nachází přímo v centru města na Mírovém náměstí – nad Komerční bankou.

První přednáška se uskuteční v úterý 1. února od 18 hodin a bude na téma Mindfulness – tedy život v uvědomění. Mindfulness je vědomá pozornost na přítomný okamžik – tedy na to, co se děje tady a teď. Je to dovednost, kterou si můžete osvojit a dále ji rozvíjet.  Pokud se naučíte mindfulness správě používat, budete mnohem lépe a obratněji reagovat i v opravdu náročných a stresových situacích. Studie prokázaly, že se jedná o velmi zdraví prospěšnou techniku, která vede k vyšší koncentraci a zlepší také Váš spánek a odolnost vůči stresu. Mindfulness se  také osvědčila u lidí, kteří trpí depresemi a  úzkostí.

Na přednášce v Litoměřicích se o mindfulness dozvíte vše, co potřebujete vědět. Pozor – nutné je přihlášení předem, vstupné: 150,- Kč. Povídání bude proloženo i krátkými cvičeními a ukázkami, jak tuto techniku praktikovat.  Součástí setkání bude také předání osobních zkušeností lektorek.

Další přenáška z této série se uskuteční 1. března a tentokrát bude zaměřena na stres a na to, jak ho zvládnout.

Helena Kotová má za sebou dvacet let praxe, pracovala i s oběťmi trestných činů. Poradenství poskytuje už dětem od třinácti let, terapeuticky pracuje s dospělými. Zabývá se osobními i vztahovými problémy, pomáhá najít cestu z pocitů dlouhodobého smutku nebo deprese. Se svými klienty zpravidla hovoří o věcech, které nemají komu svěřit, nebo o nich se svými blízkými mluvit nedokážou. Následně s nimi hledá cestu, jak to zvládnout a docílit pozitivních změn. Pomůže Vám i akutních kritických situacích jako je rozvod, rozchod, smrt blízkého člověka nemoc nebo ztráta zaměstnání.

Podrobnosti na www.kotova.cz.

Kateřina Stibalová, je taktéž zkušená psychoterapeutka s dvacetiletou praxí, zabývající se především depresemi a úzkostmi, poruchami příjmu potravy, závislostmi a nízkým sebevědomím.

Na přednášky se přihlašujte prostřednictvím e-mailu  helena@kotova.cz nebo na telefonním čísle 608 742 309.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -