Pátek, 19 dubna, 2024
5.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceHalu litoměřické nemocnice prozářilo DOBRO

Halu litoměřické nemocnice prozářilo DOBRO

Litoměřice – Novou výstavu nabízí od minulého týdne pacientům i návštěvníkům litoměřické nemocnice fotogalerie ve vstupní hale. Výstava s názvem „Jak se dobro- volá, tak se -mysl ozývá“ prezentuje činnost dobrovolníků štětského spolku Dobro-volně s klienty Domu s chráněnými byty ve Štětí.

Autorkou vystavovaných fotografií je členka spolku Dobro-volně Věra Andrtová.

„Již z názvu je zřejmé, že tato výstava je o dobru v mnoha podobách a jeho působení na zdravou mysl. Náš spolek Dobro-volně sdružuje ve Štětí osoby s dobrým srdcem, které věnují svůj volný čas bez nároku na finanční odměnu pro dobro druhých lidí. Říkáme jim DOBROVOLNÍCI,“ vysvětluje fotografka a přibližuje hlavní poslání a činnost spolku: „Na okraji našeho města Štětí žijí v Domě s chráněnými byty nájemníci, kteří již mají svá zdravotní omezení. A právě u tohoto Domu jsme proměnili opuštěnou zahradu v místo plné života. Věříme, že velké skutky se stávají z malých činů! V mnoha životních příbězích, které se schylují ke svému závěru, je velmi důležité projevit samotnému autorovi, že jeho vypravování je pozoruhodné, jedinečné, a stále mu někdo naslouchá až do úplného konce. Naši dobrovolníci se tak stávají součástí jejich příběhů. Jsou hrdiny, kteří zdárně zahánějí chmury a osamělost.“ 

Příležitost prohlédnout si tuto jedinečnou výstavu fotografií, které jsou navíc doplněny působivými komentáři, potrvá do konce února 2022. 

Autor: Naďa Křečková

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -