Absolventské práce na ZŠ Lingua Universal opět ve třídách

0
282

Litoměřice Absolventské práce na ZŠ Lingua Universal, jejich zpracování a obhajoby, nechyběly ani v letošním školním roce. Konaly se  11. a  12. 1, jejich hodnocení  je součástí pololetní klasifikace z daného předmětu.

Žáci se na rozdíl od loňských prezentací, které musely proběhnout online, připravovali prezenčně. Většina žáků měla při prezentaci skvělý přednes a vystupování. Ti, kteří se obávají mluvit před publikem, získali novou zkušenost, která se jim při studiu na střední škole bude určitě hodit. 

Tato událost probíhá ve slavnostní atmosféře. Tříčlenná komise ověřuje vědomosti žáků o tematice daného předmětu, jazykové znalosti získané  po dobu školní docházky, vystupování a vyjadřování před větším množství lidí. Při obhajobě části práce v cizím jazyce se všichni snažili podat co nejlepší výkon, reagovat správně na otázky učitele, mluvit souvisle.

Žáci si na prezentaci obhajob mohou pozvat rodiče či spolužáky a předvést svoji míru zodpovědného přístupu, kterou věnují přípravě od června do prosince.  Nesmí chybět praktická část práce.

Počáteční mírný stres mizí s probíhající prezentací, a pokud věnovali žáci zpracování čas a zájem, obavy z neúspěchu nejsou na místě. Většina témat vychází právě z aktivit a činností, ke kterým děti mají blízko a věnují se jim.

Komise je vstřícná a ohodnotí kladné stránky práce a upozorněním na dílčí nedostatky nabízí žákům jako doporučení a rady při zpracování dalších seminárních prací, s nimiž se v průběhu následného studia  setkají.

Autor: Irena Tvrzníková

- Naši partneři -
Předchozí článekVlaky z Roudnice do Hrobců dočasně nahradí autobusy
Další článekLITOMĚŘICE: Rekonstrukce pivovaru bude letos pokračovat
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno