Neděle, 5 května, 2024
17.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřicePodpořte budoucí cukráře a cukrářky a kupte si od nich sladkosti!

Podpořte budoucí cukráře a cukrářky a kupte si od nich sladkosti!

Litoměřice – Víte, že Střední škola Pohoda v Litoměřicích do světa kromě kuchařů, číšníků, masérů nebo sociálních pracovníků pouští také nadějné a velmi talentované cukráře? Chcete-li od nich něco dobrého ochutnat (a podpořit tak jejich snažení) stavte se v jídelně Gastrocentra Pohoda v ulici Žižkova 2. Zákusky a sladkosti jsou k dispozici také v jídelně na Mírovém náměstí – v průchodu vedle městského úřadu.

Ceny za studentské výrobky jsou jen symbolické a zážitek nepopsatelný. Navíc je z čeho vybírat! K dispozici jsou třeba oblíbené marcipánové brambory, větrníky, věnečky nebo špičky. Zákusky Vám dají v pohodě s sebou.

Tříletý učební obor Cukrář je zakončen výučním listem. Na Pohodě se střídá týden teoretické a týden praktické výuky.

Absolvent ovládá přípravu surovin pro zpracování, přípravu cukrářského těsta, náplní a hmot. Ručně tvaruje a zhotovuje cukrářské výrobky. Umí zhodnotit jakost polotovarů a výrobků, vede technologické záznamy. Ovládá a reguluje stroje a zařízení, zná expediční práce.

Více informací najdete TADY.

Pro méně úspěšné žáky a pro absolventy speciálních a zvláštních škol má Pohoda obor Cukrářské práce. Více informací ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -