ROUDNICE N. L.: Škola Střední21 se představuje a přijímá studenty

0
658

Střední21 je kombinované lyceum, které ve čtyřletém maturitním oboru kombinuje široký všeobecný základ s odborným vzděláváním. Zaměření si student volí až na konci prvního ročníku. Má tedy více času na rozhodnutí, kterým směrem se vydat, zda technickým, nebo humanitním.

Střední21 primárně připravuje studenty k dalšímu studiu na vysoké škole. Díky odbornému vzdělávání se však absolvent po maturitě neztratí ani na trhu práce.

Čím je tato moderní škola výjimečná

Střední21 poskytuje nadstandardní jazykové vzdělání. Studenti zvládnou dva světové jazyky, přirozeně slovem i písmem, podložené mezinárodním certifikátem. Jazyková úroveň absolventů otevírá brány i prestižních zahraničních univerzit.

Studenti mají vyhrazeny v každém ročníku dvě hodiny týdně pro sebereflexi, stanovení vzdělávacích cílů, rozvoj klíčových kompetencí, trénink měkkých dovedností, školní samosprávu a utužování třídního kolektivu.

Efektivita výuky je zajištěna formativním hodnocením. Studenti dostávají průběžnou zpětnou vazbu a jsou zapojeni do hodnocení, čímž rozvíjejí důležitou schopnost sebehodnocení.

Jak se dostat na Střední21

Uchazeč připraví písemné portfolio, ve kterém představí sebe, své zájmy, úspěchy a plány a odevzdá ho ve škole nejpozději 15. března. Přijímací řízení se pak skládá ze dvou částí: z jednotné přijímací zkoušky (M + ČJ) s vahou 60 % a z osobního pohovoru, který má váhu 40 %. Při osobním pohovoru si nejprve popovídáme nad předloženým portfoliem. Hodnotí se nejen jeho kvalita, ale i kultivovanost osobního projevu. V druhé části je strukturovaným pohovorem v angličtině ověřena minimální úroveň jazyka A2. Více informací k přijímacímu řízení a k náležitostem portfolia naleznete na stránkách stredni21.cz.

Přijímačky nemusí být plné stresu. Jsme tu pro vás. V pátek 11. února od 15 hodin můžete přijít zkonzultovat portfolio a vyzkoušet si anglický pohovor. V pátek 18. února ve stejném čase proběhne příprava na didaktické testy z matematiky a češtiny. V dalších týdnech si pak mohou uchazeči napsat přijímačky nanečisto.

Den otevřených dveří

Zveme vás 15. ledna a 12. února na Den otevřených dveří. Poznejte osobnosti, které za projektem stojí. Seznamte se s učiteli. Vyzkoušejte si anglický přijímací pohovor. Prohlédněte si prostory školy. Stačí, když si rezervujete čas na stredni21.reenio.cz. Najdete nás na náměstí Jana z Dražic 169.

Autorka: DANA SKOŘEPOVÁ

- Naši partneři -
Předchozí článekRozmarýn pořádá další Večer deskových her
Další článekV SeniorCentru Terezín nadělovala Ježíškova vnoučata

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno