Čtvrtek, 2 května, 2024
13.6 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceNa Litoměřicku začalo fungovat první Centrum duševního zdraví pro děti a mládež

Na Litoměřicku začalo fungovat první Centrum duševního zdraví pro děti a mládež

Litoměřice/Terezín První Centrum duševního zdraví pro děti a mládež na Litoměřicku zahájilo činnost v Terezíně, otevřela ho nestátní nezisková organizace NADĚJE.

Cílem centra je poskytovat komplexní a včasnou sociální pomoc dětem a mládeži s rizikem vzniku duševního onemocnění nebo s již rozvinutým duševním onemocněním a snižovat počet či zkracovat délku hospitalizací v psychiatrických nemocnicích.

Služba je také zaměřena na podporu celé rodiny klienta, které pomáhá zvládnout situaci a předcházet negativním dopadům.

Všichni členové týmu pracují ambulantně v sídle služby v budově Vysoké školy aplikované psychologie na adrese Akademická 409 a rovněž v terénu v přirozeném prostředí klienta (domov, školské zařízení, kavárna, park) nebo při jeho hospitalizaci. Služba má regionální působnost na území celého okresu Litoměřice.

Centra duševního zdraví jsou novým prvkem v systému péče o lidi s duševním onemocněním. NADĚJE v Terezíně plánuje službu postupně rozšířit o denní stacionář, zdravotní služby a přímo zapojit do poskytované pomoci psychologa a psychoterapeuta.

Služby Centra duševního zdraví jsou poskytovány bezplatně. Kontaktovat sociální pracovníky lze na e-mailu cdz.terezin@nadeje.cz nebo na telefonním čísle 775 889 624. Veškeré informace o službě se nacházejí na webové stránce www.nadeje.cz/terezin.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -