Středa, 8 května, 2024
8.5 C
Litoměřice
DomůZprávyČerná kronikaSilnicemi na Litoměřicku se v závěru roku proháněli opilí řidiči

Silnicemi na Litoměřicku se v závěru roku proháněli opilí řidiči

Litoměřicko – Zatímco zdravotníci měli pokud jde o silvestrovské a novoroční oslavy celkem klid, policisté měli napilno. I letos se totiž po silnici proháněli opilí řidiči, kteří ohrožovali nejen sebe, ale i okolí.

Lovosičtí policisté krátce po silvestrovské noci v obci Třebívlice při dopravní kontrole zastavili 39letého muže v nákladním vozidle Dacia. Již při prvotní komunikaci bylo zřejmé, že řidič před jízdou pil alkohol. Policisté muže vyzvali k dechové zkoušce, které se muž podrobil a nadýchal 2,72 promile. V tuto chvíli je podezřelý z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody až do výše 1 roku, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

toměřičtí dopravní policisté dne 1.1. kolem půl osmé večer řešili dopravní nehodu v obci Předonín, kdy se 42letý řidič vozidla Kia Carens plně nevěnoval řízení a narazil do zaparkovaného vozidla Nissan Almera, které bylo následně odraženo na další vozidlo Renault Megane a to na další vozidlo Peugot 807. Díky této řetězové reakci byla způsobena škoda na vozidlech ve výši 140 tisíc korun. Naštěstí nikdo nebyl zraněn. Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku, která byla pozitivní s výsledkem 2,7 promile. Řidiči byl zadržen řidičský průkaz a v současné době je podezřelý z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky.

Autor: Veronika Hyšplerová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -