Pátek, 17 května, 2024
14.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceGastrocentrum Pohoda opět vaří

Gastrocentrum Pohoda opět vaří

Litoměřice – Gastrocentrum Pohoda v Litoměřicích po vánoční pauze opět vaří. Přijďte se sem najíst! Na výběr je z pěti jídel, přičemž se naobědváte za 72,- Kč. Jídlo se vydává od 10.30 do 14 hodin. Polévka každý den samozřejmostí.

V pondělí 3. ledna bude hovězí zeleninová s těstovinou. Jako hlavní chod si můžete dát třeba moravskou kotletu s knedlíkem nebo chalupářský šmitec s dušenou rýží. Že nevíte, co to je, chalupářský šmitec? Jedná se o lehce pikantní masovou směs se žampiony – na Pohodě je velice oblíbená. Své příznivce si po Vánocích určitě najde také dušená zelenina s kukuřicí a bramborové placky. K lehčím jídlům se stoprocentně řadí i kuřecí salát s ananasem. A rozhodně nepřehlédněte krumlovského draka – placičky z mletého masa, které si v pondělí můžete dát s bramborem a tatarkou.

V úterý 4. ledna bude k mání vepřová krkovička na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem a karbanátek s bramborovou kaší. Vepřové ledvinky na cibulce s dušenou rýží jsou česká klasika nejklasičtější, která nezklame. Americký salát je určen především milovníkům lehčích jídel a vločkové lívance s marmeládou a kakaem udělají  radost těm, kteří mají rádi sladká jídla. Úterní polévka je fazolová s kysaným zelím.

Ve středu 5. ledna se bude na Pohodě podávat Pekingské maso s rýží a kuřecí přírodní řízek se šťouchanými bramborami. Tahounem středeční nabídky jsou boloňské špagety se sýrem. Své strávníky si ale určitě najde i houbový guláš s knedlíkem a celerový salát. Středeční polévka je rajčatová s těstovinou.

Ve čtvrtek 6. ledna si zajděte na smažené žampiony s bramborem a tatarkou. Zaujme určitě i cizrnový salát a podřipský guláš s bramborovým knedlíkem. Kovbojské fazole s chlebem ocení strávníci, kteří mají rádi jednoduchá jídla z jednoho hrnce. Kuřecí závitek s dušenou rýží  je klasika, kterou ani po Vánocích nic nezkazíte. Samozřejmostí je pochopitelně polévka – ve čtvrtek hovězí zeleninová s játrovými noky.

Pátek je na Pohodě nakloněn všem, kteří mají rádi sladkosti a sladká jídla. V pátek 7. ledna si život můžete osladit bavorskými vdolečky s povidly a tvarohem. Chybět nebude ani kuřecí řízek s bramborovou kaší a rizoto se sýrem a kyselou okurkou. Chutnat bude určitě i debrecínská pečeně s knedlíkem. Těstovinový salát s kuřecími nugetkami potěší všechny příznivce lehčích jídel. Páteční polévka je bramboračka s uzeným masem.

Jídelny Gastrocentra Pohoda najdete v Litoměřicích Na Vinici 2244, v ulici Žižkova 2 a na Mírovém náměstí, v průchodu vedle městského úřadu.

Více informací je TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -