Neděle, 5 května, 2024
19.1 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiVánoční ladění na ZŠ A. Baráka

Vánoční ladění na ZŠ A. Baráka

Na pátek 3. prosince se všichni žáci 1. stupně ZŠ Antonína Baráka v Lovosicích moc těšili, protože doufali, že školu navštíví Mikuláš a jeho pomocníci. A opravdu! Mikuláš přišel a spolu s ním i anděl a čerti.

Mikuláš postupně navštívil všechny třídy 1. stupně. S někým si jen povídal, jinému domlouval. Anděl rozdával dětem sladkosti. Čerti dělali neplechu a rámus. A děti? Děti jim jako poděkování ukázaly společný tanec, který si se svými učitelkami pilně nacvičily.

A vánoční ladění pokračovalo i po Mikuláši. Děti pilně vyráběly vánoční ozdoby a přáníčka pro své nejbližší, užívaly první sníh a otevíraly adventní kalendáře s úkoly. Nechyběly ani vánoční besídky, kde se ochutnávalo cukroví, zpívaly se koledy a těšilo se na Ježíška. 

Novinkou byl vánoční fotokoutek, který si pro všechny žáky připravil školní parlament 2. stupně. Výslednou fotografii spolu s přáním pak mohli žáci vložit na virtuální nástěnku.

Vánoce jsou nejen dobou, kdy se nedočkavě těšíme na Ježíška, ale snažíme se i víc pomáhat druhým lidem, jako například vánoční sbírkou hraček pro děti z Azylového domu v Lovosicích.  Všem dárcům, zapojeným žákům a rodičům, děkujeme.

Přejeme všem do nového roku 2022 hlavně zdraví. Těšíme se na setkání s Vámi na našich společných akcích. Tou nejbližší bude 20. ledna od 16 hodin virtuální Den otevřených dveří, který je určen hlavně pro budoucí prvňáčky. Bližší informace naleznete na www.zsabaraka.cz.

Autor: ZŠ Antonína Baráka Lovosice

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -