Pátek, 17 května, 2024
14.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřicePohoda tento týden servíruje i borůvkové knedlíky

Pohoda tento týden servíruje i borůvkové knedlíky

Litoměřice – Gastrocentrum Pohoda v Litoměřicích vaří pochopitelně i tento týden. Pokud Vy sami ve všední dny vařit nestíháte a nechcete se stravovat ve fast foodech, využijte nabídku některé z jídelen. V Litoměřicích jsou hned tři. Naobědvat se v nich můžete za 72,- Kč, přičemž na výběr je každý den jedna polévka a pět hlavních jídel. Obědy se vydávají od 10.30 do 14 hodin.

V pondělí 13. prosince bude v nabídce kuřecí směs olivami a rýží a maďarský guláš s těstovinami. Nezklame určitě ani smažený květák s bramborem a tatarskou omáčkou. Milovníkům sladkostí a moučníků udělají radost vločkové lívance s džemem a šlehačkou. Naopak lidé, kteří si hlídají linii a dbají na zdravou stravu, by mohli ocenit pestrobarevný kuřecí salát. Pondělní polévka je hovězí zeleninová s drobením.

V úterý 14. prosince si můžete dát krůtu s dušeným červeným zelím a bramborovým knedlíkem. Bratislavské plecko s knedlíkem je klasika, která nezklame a totéž platí o holandském řízku s bramborovou kaší. Bretaňské fazole s chlebem potěší příznivce „jídel z jednoho hrnce,“ kteří mají rádi jednoduchost. A v sekci salátů je tentokrát salát „Lanza Rotte.“ Úterní polévka je frankfurtská.

Polovina pracovního týdne – středa 15. prosince – bude patřit špekovým knedlíkům se zelím a smaženou cibulkou. Pokud nejste fanoušky české klasiky, zkuste Kuřecí steak ze stehen v tandoori koření, ke kterému dostanete šťouchané brambory. Zachutnat by mohla i vepřová pečeně na paprice. s rýží. Zeleninové lečo s klobásou je trochu návrat do minulosti, který ovšem zdejší strávníci velmi vítají. Bulgur salát s kuřecím masem bude chutnat všem, kteří dbají na zdravou stravu. Polévku si ve středu můžete dát hovězí zeleninovou s masovými noky.

Ve čtvrtek 16. prosince přijďte na špagety s kuřecím masem nebo na špenátové palačinky plněné houbovou směsí. A v plánu je i malá příprava na Vánoce – v nabídce ve čtvrtek totiž bude pečená vinná klobása s bramborovou kaší. Pokud jste si dosud nevybrali, vsaďte na frankfurtskou pečeni s dušenou rýží. Zdravou sekci tentokrát obstará sýrový salát s jablky a ořechy. Čtvrteční polévka je hovězí zeleninová s vaječnou jíškou.

V pátek 17. prosince budou na Pohodě servírovat jihočeskou kulajdu. Takříkajíc na dračku půjde určitě svíčková s knedlíkem a smažená kotleta s bramborovou kaší. Pátek je tradičně vyhrazen také milovníkům sladkých jídel – tentokrát se budou podávat borůvkové knedlíky s tvarohem. Rizoto z vepřového masa má rád asi každý. A celerový salát s cizrnou a tuňákem uspokojí i náročnější strávníky.

Gastrocentrum Pohoda najdete v ulici Na Vinici 2244, Žižkova 2 a v průchodu vedle Městského úřadu Litoměřice na Mírovém náměstí. Podrobnosti najdete ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -