Pátek, 17 května, 2024
12.9 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLovosiceLovosická půjčovna kompenzačních pomůcek nabízí i oxygenerátor kyslíku

Lovosická půjčovna kompenzačních pomůcek nabízí i oxygenerátor kyslíku

Lovosice – Příspěvková organizace Sociální služby města Lovosice nabízí svým klientům celou řadu služeb od pečovatelské služby po terénní pomoc klientům. Provozuje také půjčovnu kompenzačních pomůcek pro okamžitou pomoc nemocným a jejich rodinám. V nabídce je přes dvacet položek včetně vozíčků, chodítek nebo polohovatelného lůžka.

Od prosince se nabídka pomůcek rozšířila o oxygenátor kyslíku, včetně kyslíkové masky, dýchací kanyly a pulsoxymetr. „Na základě poptávky našich klientů jsme nabídku rozšířili o pomůcky pro osoby upoutané na lůžko, které mají problém s dýcháním. Pomůcky se nám podařilo nakoupit díky získání dotace od Nadace Agrofert,“ sdělil Pawel Szymański, ředitel příspěvkové organizace. Zapůjčení oxygenátoru kyslíku na měsíc stojí 540 Kč, záloha činí 2 000 Kč, pulsoxymetr vyjde na 210 Kč měsíčně se zálohou 200 Kč. V případě využití pomůcky po dobu kratší, než jeden měsíc se výsledná částka poměrně krátí.

Kompenzační pomůcky si mohou občané zapůjčit na adrese 28. října 475/7 Lovosice, telefon: 416 532 747. Otevírací doba půjčovny je: pondělí a středa od 8:00 do 17:00; úterý, čtvrtek a pátek od 8:00 do 14:00.

Toto je tisková zpráva města Lovosice.

Úvodní foto je ilustrační.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -