Sobota, 20 dubna, 2024
4.3 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceVýuka na dálku na ZŠ Boženy Němcové

Výuka na dálku na ZŠ Boženy Němcové

V současné době, kdy se potýkáme s karanténami tříd a různorodou absencí žáků, vymýšlíme na ZŠ Boženy Němcové v Litoměřicích různé způsoby distanční výuky.

Pokud chybí celá třída, učíme online. Na to již jsme z minulého roku zvyklí. Pokud se však stane, že je doma pouze část třídy, snažíme se i tyto žáky přímo do výuky zapojit. Připojujeme je přes počítač do hodiny, aby slyšeli výklad učitele a byli tzv. v obraze.

Vyzkoušeli jsme dokonce ještě další variantu, doma se ocitla paní učitelka i někteří žáci. Žádný problém. Kolega ve třídě zorganizoval akci „kulový blesk“. Paní učitelka se připojila z domova, byla vidět na projektoru a ve speciálním počítačovém programu vysvětlovala dokonce rýsování. Žáci doma i ve škole se mohli zapojit a něco se naučit. 

Našlo by se jistě více kombinací způsobů výuky, ale kontakt s dětmi naživo ve třídě nic nepředčí. Přejme si, abychom mohli chodit do školy co nejvíce. Nicméně sláva moderním technologiím.

Autor: Miloslava Šlechtová

smart
- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -