Sobota, 20 dubna, 2024
3.4 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiDěti ze ZŠ Všehrdova v Lovosicích uspořádaly sbírku pro útulek

Děti ze ZŠ Všehrdova v Lovosicích uspořádaly sbírku pro útulek

Naše třída 5.A ze Základní školy ve Všehrdově ulici v Lovosicích se stala garantem školní sbírky pro útulek poskytující péči týraným psům, psům z množíren a hlavně španělským chrtům, kteří jsou svými lovci po sezóně zabíjeni.

Útulek GALGO V NOUZI v Proboštově čítá zhruba 50 pejsků a my se rozhodli, že v rámci Světového dne laskavosti, 13. 11., uspořádáme ve škole hmotnou a finanční sbírku. Do té se zapojili i další žáci a pedagogové školy. Podařilo se nám nasbírat velké množství čistících prostředků, dobrot, dek, ručníků, starých povlečení, ale i hotovost 5 240 Kč.

V sobotu několik rodin vyrazilo do Proboštova sbírku předat. Byl to tedy zážitek! Dozvěděli jsme se od paní Magdy celou historii útulku a mohli se pomazlit se členy velké smečky.

Příběhy některých pejsků jsou opravdu smutné, ale my měli radost, že jsme mohli alespoň kapkou v moři pomoci. A to by měl dělat každý člověk! Neubližovat, nepomlouvat, nedělat zle…jako děti nerozumíme tomu, proč se tohle děje…zvířátkům nebo i lidem…Buďme k sobě laskaví, protože malá laskavost plodí další laskavost a ve výsledku je to řetěz plný lásky.

Napsaly: Sarah Wernerová a Valika Goliášová, 5.A

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -