Neděle, 28 dubna, 2024
20.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceLITOMĚŘICE: Nezisková organizace ShineBean podporuje děti v Keni

LITOMĚŘICE: Nezisková organizace ShineBean podporuje děti v Keni

VIDEO: Ve středu 24. listopadu proběhla v Červeném kostele beseda s neziskovou organizací ShineBean. Tématem bylo zhodnocení poslední návštěvy v Keni, představení současných projektů a prezentace plánů do budoucna.
Od roku 2006 působí organizace v africké Keni a snaží se kromě jiného podporovat inovativní metody podnikání a zemědělství. Jednotlivé projekty jsou zaměřeny na farmáře – děti, které pak svoje zkušenosti předávají i svým rodičům. Úzká spolupráce s kolegy z keňské organizace přinesla již řadu úspěchů.
Zajistit vzdělání svých dětí není bohužel často ve finančních možnostech rodin. Samostatnost a soběstačnost dětí je tak jejich šancí na vzdělání a lepší život. V současné době se chystá ShineBean pomoci jednomu dětskému domovu v Keni, kde chybí prakticky vše. Neziskovou organizaci podporuje řada dobrovolníků, individuálních dárců, firem a město Litoměřice.
K dalším projektům patří vybudování tréninkové farmy nebo natočení výukových videí o místním zemědělství. Aktuální možnosti, jak podpořit děti v africké Keni, naleznete na internetových stránkách organizace.
www.shinebean.org

- Naši partneři -
Petra Čudová
Petra Čudová
Kamera, reportérská činnost a střih reportáží Regionální televize Ústecka a KTV Štětí.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -