Středa, 24 dubna, 2024
8.6 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiDo Roudnice přijede Čert a Káča

Do Roudnice přijede Čert a Káča

Roudnice nad Labem – Do Kulturního domu Říp dorazí první adventní neděli – 28. listopadu  – pohádka Boženy Němcové – Čert a Káča. Veselý příběh plný písniček do Roudnice nad Labem přiveze Divadelní agentura Praha. Představení začíná v 16 hodin.

Pohádka Čert a Káča je vhodná především pro děti do deseti let, pro jejich rodiče a pro všechny, kteří chtějí zapomenout na všední starosti a ponořit se na chvíli do světa, ve kterém dobro vždy zvítězí nad zlem.

Kdo by neznal pohádkovou Káču? V českých pohádkách má mnoho podob, ale vždy je to řízná, rázovitá lidová postava. Káča v této pohádce je mladé, energické děvče, které slouží u panovačné a sobecké kněžny. S ovčákem Jirkou se mají rádi a chtějí se vzít, ale k tomu potřebují povolení od kněžny. Ta jim ho již čtvrtý rok slibuje, ale stále to odkládá a odkládá… Závidí Káče její mládí a lásku a vymýšlí nejrůznější záminky, aby ji mohla trápit a sekýrovat. Když kněžna nakonec vyhodí Káču ze služby a Káče do cesty vstoupí Čert, celý příběh se pořádně zamotá. A jakou úlohu v tom všem sehraje ovčák Jirka?

Lístky je možné koupit z pohodlí domova! Stačí, když kliknete ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -